Péntek :
ViolaFidelity (Újpest) :

Eger-Dvtk ( Vác )

Péntek délután egy spontán ötlet alapján össze gyűltünk nem többen , mint 14-en !
Két csoport volt jelen, VF 4 és AB 8 emberrel, plusz 2 csoporton kívüli ember.
Megvárták a meccs végét Újpesten. Volt Vácon egy emberünk, aki leadta hogy vonattal 25-30-an elindultak a Nyugati felé !
Dunakeszire lementek vonattal a lilák és ott várták a vonatot.
Mikor megérkezett a vonat dunakeszire mindenki felpattant rá ! Nem véletlen pont a dvtk kocsikba szálltak fel ! És beültek közéjük :) A rendőrök valamit sejthettek, de nem szóltak semmit ! Csak érdekesnek találták, hogy Dunakeszin csak úgy fel huppan 14 alak :) A vonaton körülbelül még 20-25 rohamrendőr is volt. Ahogy felszálltak már tépték is le a dvtk matricákat, persze a cigányok ebből már levágták, hogy itt valami készül ! Volt olyan miskolci szurkoló, aki a rendőr seggében volt az út végéig. Hiába...
Megállt a vonat a nyugatiban, mindenki leszállt róla és elindult a tömeg a kijárat felé. Majd a kapuknál megtámadták a miskolci különítményt, akik szerintük el se hitték, hogy most mi fog történni. Körülbelül 1 percig mehetett az attak ! A miskolciak csúsztak elég komolyan, de volt olyan aki háromszor is felállt , hogy megvédje sálát. De persze eredménytelenül ! :) Olyan 5-6 sál megszerzésével és jó pár pofon kiosztása után a rendőrök elkezdtek " dolgozni " De már késő volt .... Mindenki le tudott lépni kivéve 1 dvtk szurkolót. Akit el is vittek a kékek , mint valami nagy fogást.
Hát ez volt a diósgyőriek kiruccanása Vácra :) És egy spontán terv sikere !

Szombat :
Újpest - Paks 

Kutyákkal támadtak a szurkolókra a biztonságiak...

Újpest-1885 Facebook oldal :
Nos véget ért a szombat.. Tegnap nem tudtunk írni.. Akkor ma elmondjuk a véleményünket a tegnapi meccsről..
"RAJTATOK A MEZ, RAJTUNK A SZÉGYEN"...Mérkőzés után / After the game - "Daerden we need to say , good bye"

Ultra Viola Bulldogs beszámoló :

A hosszú téli szünet után, egy derűs szombati napon lépett csapatunk pályára. A mérkőzés előzményéhez tartozik, hogy a szervezett szurkolócsoportok továbbra sem terveztek semmiféle aktív lelátói cselekedetet, amiről bővebben olvashattok előző írásainkban. A csapatról annyit, hogy a nem túl acélos kerethez a szakmai stáb döntése alapján, a téli szünetben nem érkezett egyetlen új játékos sem. Ez alapján gondolhatnánk, hogy a vezetés által felállított 4-6. hely megszerzésére megfelelő ez a keret. Nos, ez a történelmi vereség bizonyította, hogy semmi értelme nem volt a törökországi edzőtábornak, ellenben annál nagyobb szükség lett volna a keret bővítésére.

A találkozó előtt a szurkolócsoportok Újpest-Központban, a főtéren találkoztak, ahonnan közösen vonultunk át a Szuszába, ezzel is jelezvén, hogy attól még, mert a lelátón semmilyen aktivitást nem mutatunk, igenis együtt van a brigád. Ígéretünkhöz híven a kerítésre nem kerültek ki a drapik, dobok és a capo is üresen hagyta helyét.

A kezdő sípszó előtt a klub által legfontosabbnak tartott közlemény hangzott el a speaker-től, mégpedig: az MLSZ szigorúan fogja büntetni a lelátón esetlegesen felbukkanó rasszista és sportszerűtlen szurkolói magatartásokat. Úgy látszik télen is "komoly" munka folyt a honi labdarúgó szövetség irodájában...

A kezdet után csendben figyeltük az eseményeket, amiről ezúttal sok mindent nem tudok írni. Hozzá nem értő bírói hármas (úgy látszik ez kevésbé fontos a szövetségben), katasztrofálisan teljesítő hazai csapat (egyetlen épkézláb támadásunk nem volt) és egy történelmi vereség...

A régi időkhöz képest meglepően higgadtan viselték a gyalázatot a mérkőzésre kilátogató szurkolók, csak egy kisebb csoportosulás nem bírta már elviselni azt, ami a klubunknál évek óta zajlik és a székházhoz igyekeztek. A társaság egy része átjutott, a másik fele előtt azonban a rendőrök sorfalat álltak. Zárójelben megjegyezném, hogy teljesen békésen és nyugodtan indultak meg a szurkolótársak a székházhoz és a rendőrsorfal előtt várakozók is békésen álltak, meg sem próbáltak áttörni. Ezután egy váratlan szituáció következett. A klub munkatársai (biztonsági emberei) kutyákkal kergették ki az A-terasz előtt álldogáló szurkolókat.

Számunkra érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy egy teljesen passzív szurkolói tevékenységre (szurkolók sétálnak a sporttelep területén a Megyeri út irányában) ilyen elképesztő és indokolhatatlan agresszióval lépjenek fel a klub alkalmazottjai. Fizikai erőszakkal, és a szurkolókkal ráengedett kutyákkal próbáltak meg valamit (ki tudja, mit) elérni a szurkolókkal szemben. Azonban ez a fellépés nyilvánvalóan indokolatlan és értelmetlen erődemonstráció volt, hiszen a szurkolók semmilyen agresszív cselekedetet sem folytattak, sem a tömegoszlatás, sem az előállítás nem volt indokolt (és nem is valósult meg). A rendőrség - akinek törvénysértés esetén kötelességük lenne fellépni a szurkolókkal szemben - egyetlen pillanatra sem avatkozott közbe, hiszen nem történt szurkolói részről semmilyen törvénysértés.

Egy régebbi Fidelity kiírással zárnám soraim:
"Rajtatok a mez, rajtunk a szégyen!"

Mindörökké Újpest, Hajrá Lilák!


Bejegyzés értékelése