Loki-szurkolók verekedtek az Újpest biztonsági embereivel, harminc embert vittek be.
Illetve két újpestit is előállítottak pirotechnika használatáért.

Debrecen – A piros-fehérek rátámadtak az újpestiek buszára, majd inkább felvették a nyúlcipőt a viperák láttán. (haon.hu írása.) :

Zömmel újpesti rendészeket állítottak elő a debreceni rendőrkapitányságra a vasárnapi Loki-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzést követően, ám a balhét a helyi szurkolók kezdték – tudtuk meg szurkolói és egyéb forrásokból.

A Napló információi szerint az 1-0-ás vereség miatt csalódott lokisták egy csoportja kiszúrta, hogy a vendégek egy busza a Kassai út és a Zákány utcai kereszteződésében várja a zöld lámpát. Megdobálták a járművet, majd verni kezdték annak oldalát, ám kellemetlen meglepetés érte őket: a buszon a lilák „kétajtós szekrény” rendészei utaztak a várt „szimpla” drukkerek helyett. Az újpesti biztonsági emberek azonnal leugráltak a járműről, mire a támadók menekülőkké váltak, azaz a piros-fehérek mentették az irhájukat. Többüknek nem sikerült, őket a rendészek a Főnixnél elverték.

A csarnoknál tartózkodó rendőrök erősítést hívhattak, mert rövid időn belül megszaporodtak és elkezdték szétválasztani a „masszát”. Ennek során – tudtuk meg – valaki belerúgott egy rendőrkutyába, s amikor annak gazdája a tettes után szaladt, jókora ütést kapott az arcára. Ezért lehetséges, hogy a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást az ügyben.
Bonyolult lesz tisztázni.

A rendőrségtől kedden kapott tájékoztatás szerint a gyanúsítottak a kihallgatásukat követően szabadon távozhattak. Az ügyben folyik a videofelvételek és egyéb adatok beszerzése, elemzése. Ez azért is szükségszerű, mert egy-egy ilyen verekedést követően nehéz pontosan meghatározni, kit milyen fokú felelősség terhel csoportos garázdaság miatt. Az bizonyos, hogy a debreceni rendőrkapitányságon rongálás miatt szintén eljárás indult a buszt ért rongálással összefüggésben.

– Az újpestiek viperával jöttek, ezért volt jobb menekülni – reagált cikkünkre a Loki-tábor egy tagja, hozzátéve: úgy tudja, egyetlen helyi szurkolót állítottak elő, egy német állampolgárságú fiatalembert, ő volt ugyanis az, aki megrúgta a rendőrkutyát. Mint hírlik, a férfi őrizetben van.
Forrásunk elmondta: egy debrecenit a rendészek úgy fejbe vágtak viperával, hogy kórházba kellett szállítani a helyszínről.
_________________________________________________________________________________
Ahogyan több helyen is olvasható, a vasárnapi debreceni bajnokit követően hazai szurkolók megtámadták az Újpest FC megbízásából dolgozó biztonsági szolgálat buszát.

Az Újpest FC megbízásából biztonsági szolgálat ellátását teljesítő Pol-Coop Kft. tájékoztatása szerint debreceni szurkolók egy csoportja valóban megtámadta a piros lámpánál várakozó járművet, ám valótlanok azok a médiában megjelent információk, amelyek szerint a rendezők viperákkal védték volna meg magukat és a megtámadott járművet.

Etikátlannak érezzük továbbá, hogy a cikket jegyző médium a Pol-Coop Kft. megkérdezése nélkül hangolja a közvéleményt és névtelenül hitelt ad egy olyan szurkoló szavának, aki feltehetőleg részt vett a busz megtámadásában.

Újpest FC
2013. április 2.


Debreceniek :





Újpestiek :



Közel 4 hónapos szünet után, újra egy vidéki fellépés várt ránk a bajnokságban. Az időjárás viszontagságai még a hét középén is kérdésessé tették a mérkőzések megrendezését a magyar pályákon, végül mindenhol megbirkóztak a 10 centis hó eltakarításával.

Vasárnap kora délelőtt kezdett gyülekezni a társaságunk, és ahogy kerültek elő az emberek, úgy bukkantak fel a táskákból a különböző hangulatfokozó készletek. Rövid várakozás után örömmel pillantottuk meg társas járművünket, ami ezúttal is bevetésre készen állt. Az autópályához érve csatlakozott még a másik busz is, így együtt haladtunk a cél irányába. A szokásos pihenőket beiktatva az egyik benzinkút alkalmazottja gondolta azt, hogy ő maga a MOL és játszotta túl szerepét. Nem is váratott sokáig a minket követő rendőr és erősítést kért a 103-as km-hez. Valami hiba csúszhatott már a születéskor a fejekbe, mert legközelebb az irányt is meg kellene adni a pontos navigáláshoz, hisz egészen furcsa volt látni az út túloldalán lévő benzinkúthoz beviharzó szirénázó rendőrautót. Innentől már teljes kíséretet kaptunk egészen a vendégszektorig. Néhány mutogatót és eltévedt Coulibaly hasonmást leszámítva gond nélkül megérkeztünk.

Előzetesen már gondolhattunk volna, hogy gumicsizmában érdemes leszállnunk a buszról, mert csak az eső utáni sártengeren keresztül lehetett megközelíteni a pénztárat. Azaz, csak hittük, hogy a bódéban lehet megváltani a jegyeket, mert kérdésünkre megtudtuk, hogy ezúttal a fa mögött végzik a tevékenységet. A Nagyerdőben nem ritka látvány a fa, de a kis kerti asztalon lévő papír fecnik és az előtte álló egy személy, már sejtetni engedte, hogy jó helyen vagyunk. Méltán lehetne reklámozni ezt a megoldást és hirdetni az MLSZ fórumokon a PowerPoint-os bemutatók keretében. Igaz, a megyei harmadosztályban elegendő, ha Józsi bácsi zsebből dolgozik. Reméljük, legközelebb futja egy kasszára! Annyi baj legyen, biztonsági személyből jut bőven. A kezdésre nem is ért be mindenki, pedig ezúttal nem érkeztünk 1000-en. Mi lesz, ha még regisztráltatni is akarják az embereket, hogy bejusson a lelátónak csúfolt tákolmányba?! Tragikomikum az egész.

Tiltakozásunkat folytatva ezen a mérkőzésen sem kívántunk bárminemű szurkolói tevékenységet folytatni. Csendes szemlélői voltunk a pályán látottaknak. Eközben, néhányan a büfé kínálatát térképezték fel. A főtt kukorica egészen csábítónak tűnt, ezért arra vetemedett pár fő, hogy lelátón kívánja elfogyasztani. Úgy tűnik, hogy ha nincsenek drapik, zászlók, szurkolás, nagyobb mennyiségű pirotechnika, most ebbe kötnek bele a hazai rendezők és illedelmesen egy "Takarodjál kifele!" felszólítást intéznek az ember felé. Egyik társunkat ténylegesen kitették a stadionból, mire a tábor egységesen, egyből elindult és visszakövetelte őt. Egészen elképesztő, hogy egy, a büfében megvásárolható terméket nem lehet elfogyasztani kulturáltan a lelátón. Itt aztán végképp nem tűrik a kukoricázást!

A mérkőzés folyamán árgus szemekkel figyelt minket a helyi erő, majd a mérkőzés végén a kiengedéskor már tudni lehetett, hogy néhány személyt ki akarnak emelni és átadni a rendőrségnek, a néhány darab füst és petárda miatt. Ez annyira jól sikerült, hogy az egyik személy nagyjából átaludta a meccset, míg a másik fiatal srácnak talán az első idegenbeli mérkőzése volt. Természetesen, jogszerű és szakszerű intézkedést láthattunk a rendőrségtől, majd szánalmas magyarázkodást hallottunk felőlük. A tábor nem hagy magára senkit, csoportoktól függetlenül egymás mellett vártuk, hogy elengedjék őket. Miután végeztek és jogtalanul kaptak egy büntetést csekk formájában nagy rendőri biztosítás mellett elhagyhattuk Debrecent.

A hazaút során a szokásos lezárt benzinkutak fogadtak minket, 200 km-en át hazáig követő konvojjal. Így ért végét számunkra az év első idegenbeli fellépése, ahol újra találkozhattunk az értelmetlen rendőri túlbiztosítással, provokáló biztonságiakkal, kritikán aluli kiszolgálással, düledező lelátóval, sártengerrel, 2000 néző előtti mérkőzéssel. Ez a magyar focivalóság 2013-ban.

Amúgy mellékesen megnyertük a mérkőzést, bár hangulatunkhoz nem sokat tett hozzá.

Akárhogy volt, s akárhogy lesz...

(Zozó)uvb92.hu