A mérkőzés előtt :



KISPESTI BESZÁMOLÓ:
A meccs napján délután az említett sorompónál lévő sörözőbe gyülekeztünk,hogy meglepjük picit a Vidi híveit, első sorban a nagy Ultráikat! (Ha már nem voltak elég fasza gyerekek ahhoz,hogy kocsiba üljenek és ahogy mi már párszor megtettük feljöjjenek egy félre eső helyre..)
A kocsmánál iszogattunk, hangolódtunk a meccsre és a fogadtatásra. Elég észrevehető helyen voltunk és mi is csak egy szimpla szájkaratéra számoltunk. Mivel mellettünk egy főút volt ,ahol járőröztek a rendőrök, így gondoltuk ki jönnek majd úgyis a féreg sünök és ott lesznek a vonat elhaladás idején. Egyre közeledett az érkezésük, 17 órakor megjelent a kis mellék utcában közel a kocsmához két csapat szállítóautó teli rendőrrel. Gondoltuk, oké itt nem lesz már semmi.
17:16 perckor a jelző fény pirosra váltott tudtuk, hogy ők jönnek. Kimentünk a kocsma elé és vártuk hogy mi lesz… ( olvastam hozászolásba, hogy töltés kövekkel felszerelve voltunk! Na ez nem igaz, semmi nem volt nálunk sörös korsó vagy sörös üvegen kívül! Tehát az a rész mese habbal!) Az volt a furcsa -vissza térve a piros jelzéshez-, hogy abban a pillanatban a két rendőrbusz elhajtott a helyszínről, majd megláttuk a vonatot a kanyarból kijövet. Először csak egy kis ordibálás, mutogatás kezdődött, majd hirtelen a vonat elkezdett fékezni. Mint utóbb kiderült a vonaton, amin elvileg csak gyerekes családok és nem ultrának nevezett szurkolók utaztak…. Valaki meghúzta a vészféket, ekkor kicsit előrébb mentünk hogy akkor menjen a móka. Sajnos tőlünk elrepült a vonat irányába egy korsó és egy sörös üveg, de nem több. Mikor megállt a vonat és nyíltak az ajtók nem az történt amire számítottunk. Gondoltuk majd bátran, tökösen odajönnek és ököl harc.
Lepattantak a vonatról a “nem” ultrák…
S az volt az első dolguk, hogy követ a kézbe és felénk dobni… Kb. úgy éreztük magunkat, mintha egy meteor mezőbe léptünk volna. Elég gusztustalan volt és akkor még mi jöttünk a töltéskövekkel igaz!?
Részünkről a kövek már csak visszafelé mentek, ha már így kezdték a bátor Vidis srácok, akiktől alig páran szálltak le. Csak a lengyel haverjaikban volt elég faszaság! Volt egy kis ökölharc is, ahol ki is feküdt egy lengyel vagy talán Magyar vidi szurkoló. Ezek után megjött a jard a két fél szét ment. Ők a vonatra, mi a kocsmába. Majd 15 perc várakozás után helyre állt a rend, a vonat tovább állt mi meg vártuk, hogy elmehessünk a kocsmából a stadionhoz.
Tőlünk 2 embernek volt komolyabb sérülése a fején, a kövek miatt. A többi kisebb a lábán- kezén talált kődobás. Az elfogásról meg nem szeretnék beszélni mert eléggé túlkapásos és jogtalan volt, igazából napi kvótára ment. Mondhatni parancsba kapták, hogy vigyenek be Kispestieket, talán nem is véletlenül ment el a két rendőr busz.
De megyünk mi még Fehérvárra csak mi fasza gyerekek leszünk, nem kődobáló -nem is tudom minek nevezhető- gyáva féreg emberek…
CSAK A KISPEST!




Fehérváriak :




RBD beszámoló :
(www.rbd.ultras.hu)
A tavasz első bajnoki mérkőzésén csodálatos győzelmet aratott csapatunk

Egy rendkívül hosszú őszi szezon, és egy szintén hosszú téli pihenő után nagyszerűen indult számunkra a tavasz. A zalaegerszegi csapat elleni aktív kupatovábbjutás után nagyon vártuk, hogy végre a bajnokság is megkezdődjön.

Klubunk egy különvonat szervezésével szerette volna elérni, hogy minél több fanatikus buzdítsa a helyszínen a csapatot. A rendelkezésre álló jegyeket hamar elkapkodták a szurkolók, így vasárnap abban a tudatban találkoztunk törzshelyünkön, hogy újra egy feltehetően jó hangulatú túrán vehetünk részt.

Mindezt megalapozta lengyel barátaink déli érkezése, akiket a Hableányok által készített étel elfogyasztása után, folyékony Hungaricumok kínálásával készítettünk a vonatos útra.

A vonatozás jórészt énekelgetéssel, és védőitalok fogyasztásával tellett, majd a végállomás előtt a Sorompó Sörözőnél a hazai stáb is köszöntötte a vonatot pár töltéskővel, ám a hirtelen megálló vonatról lezúduló piros-kék fanatikusok hamar eldöntötték az összecsapást – már csak a létszámfölényből adódóan is.

A rendőrök kicsit késve kapcsolva, de megérkeztek visszaterelték a brigádot a vonatra, némi gáz és gumibotozás segítségével. sajnos mindkét oldalról történtek előállítások is…

A szerelvény végül beérkezett a megállóba, és onnan már kőkemény biztosítással mentünk tovább, és megtapasztaltuk, hogy az új stadionbiztonsági project arról szól, hogy nem mindenki ér be időben a labdarúgó mérkőzésre. És most még nem is kellett személyi igazolvány…

A stadionban közel 320 Videoton szurkoló jelent meg, míg a Honvéd szimpatizánsok TALÁN egy kicsivel többen lehettek... Persze hivatalos nézőszámként sikerült kihozni 1500 nézőt is a stadionba...
Vezetőedzőnk José Gomes e találkozóval már a bajnoki mérkőzésen is bemutatkozott, sok sikert kívánunk neki a jövőben!
A csapatok nagy iramban, lendületesen kezdtek, de a két gárda közötti óriási különbség már az első félidőben kirajzolódott, hisz 3 nagyszerű gólt szerezve 10 perc alatt lerendeztük a meccset. Ekkor már talán a túloldalon is belátták az ekkor még 1 pontos tabellán elfoglalt differencia valami véletlen műve lehetett csak.
A második félidőre bár kissé leült a játék, de folyamatosan mi domináltunk, ezt bizonyítja a parádésan játszó Mitrovics második, csapatunk már negyedik gólja, amely után az amúgy is folyamatos szurkolásunkba az egész szektor becsatlakozott, s kiváló futball hangulatot teremtettünk a Bozsikban.
Csapatunk gyönyörű gólokat szerezve, óriási labdabirtoklással, s magabiztossággal ütötte ki a Honvéd gárdáját. Remek kezdés minden szempontból, a mérkőzés végén a 2 évvel ezelőtti sláger is felcsendült: "itt a fieszta" illetve annak egy másik változata a "mondd el nekem" kezdetű...
A hazaút jókedvű és nyugis volt, bár lengyel barátainknak még eltartott egy ideig. Ave Rakówia!
Jövő héten az egyik kiesőjelölt az Eger ellen játszunk a Vác stadionjában. Természetesen a 3 pontért utazunk a Duna-parti városba!
Hajrá Vidi, Álé RBD!