Egriek :

Videoton :
RBD beszámoló :
Vidi kitűnő, vendéglétszám közepes, RBD halvány

Eger-Videoton bajnoki, Vácon, 450 néző előtt... 2005. májusáig kell visszalapozni a történelemkönyvekben, ha arra a kérdésre keressük a választ, hogy mikor voltak ilyen kevesen egy Videotonos bajnoki mérkőzésen. Sajnos Fehérvárról sem volt óriási invázió, közel 200-an váltottunk belépőt a vendégszektorba, ebből az ultrák létszáma elég alacsony volt. Az első félidőben egy 40 fős mag, szurkolgatott néha, mondhatni takaréklángon égve. Azért nem csoda, hogy nem az a mérkőzés hozza lázba leginkább a piros-kék fanatikust, főleg úgy, hogy már a 20. perc előtt eldőlt a 3 pont sorsa, onnantól kezdve csupán a gólkülönbség volt a kérdéses.

A második félidőben tudtuk "fokozni", Nikonak nem jött össze a gól, második kapufáját is elérte. Ami után viszont összejött Szekeres Adriánnak a 2. fejes gólja is, ekkor 3-0-ás vezetésünknél csak védők nevei kerültek fel az eredményjelzőre a gólszerzők közé. Aztán érkezett KisKokó, s a múlt heti arcátlanul nagy találata után most egy hálószaggató gurítással jelentkezett. Persze ez felveti a kérdést, hogy a partjelző munkáját milyen minőségben végezte el a mérkőzés elején... Mi néha eldalolásztunk, de ez a mérkőzés nem a csodás hangulatáról fog megmaradni az emlékekben, hanem arról, hogy simán, profi módon hoztuk le a kötelezőt, ahogy elvárható egy élcsapattól, egy kiesés ellen küzdő újonc ellen, semleges pályán.

Az egri ultrák is képviselték magukat, pár perccel a kezdés után értek be, lehettek kb. 40-en. A második félidőben egy üzenetet is kihúztak, ennek pontos szövegére és okára sem jöttünk rá. A mérkőzés végén pár - románokkal kapcsolatos - rigmust együtt énekeltünk.

Menni kell tovább, a következő fordulóban Szombathely következhet, várjuk a hasonló folytatást!

HAJRÁ VIDI! ÁLÉ RBD!

Bejegyzés értékelése