DVTK: Ultrák nélkül nincs hangulat :
Ultrák és klub: egyelőre nincs megoldás
A DVTK ügyvezetője tisztában van vele, hogy lesznek gyermekbetegségek.
Szurkolói tiltakozás Diósgyőrben március 9-én
“Március 9-én egy figyelemfelhívásra szeretnénk invitálni mindannyiótokat, hogy megmutassuk, a diósgyőriek ismét segítik egymást, ha baj van. Mindenkire szükségünk van!” – olvasható a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok közleményében.
A DVTK szervezett szurkolói csoportjainak közleménye:
Miskolc – “Sokan értetlenül nézték, hogy mi történik a Bp. Honvéd elleni utolsó hazai mérkőzésünkön és még a mai napig sokan nem hiszik el, hogy meg tudjuk lépni azt, amit a következőkben olvashattok. Akik nem részesei ennek a szubkultúrának, azok általában nem értik a mi sajátos elveinket, ezért kaptunk kritikákat, hogy cserbenhagyjuk a klubot.” - A DVTK szervezett szurkolói csoportjainak közleménye.

Nem volt eseménytelen a DVTK meccs

A szombati DVTK – Haladás labdarúgó mérkőzéssel összefüggésben több rendőri intézkedésre is sor került, tájékoztatta lapunkat dr. Gaskó Bertalan, megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője.

A meccs első félidejében a lelátóról egy szurkoló poharat dobott a pályára. A biztonsági személyzet segítségével kivezetett drukkert a rendőrök előállították, vele szemben rendbontás vétsége miatt indult büntetőeljárás. Garázdaság vétségének gyanújával állították elő azt a szurkolót, aki a mérkőzés szünetében inzultálni kezdte az egyik pultost, majd az annak védelmére kelő személyt meg is ütötte. A futballmeccs után két szurkoló távozóban szidalmazni kezdte az intézkedő rendőröket – ellenük előállításuk mellett garázdaság szabálysértése miatt indult eljárás. A találkozó alatt a stadionhoz közeli kisbolt előtt, a Kárpáti utcán keveredett atrocitásba egymással három férfi, őket a járőrök csoportos garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt állították elő Miskolci Rendőrkapitányságra.

A rendőrség mind ezen ügyekben, úgy a jövőben előforduló hasonló szurkolói rendbontások esetében is kezdeményezi a rendzavarók eltiltását a sportrendezvények látogatásától, tette hozzá Gaskó Bertalan, aki elmondta még: a garázdálkodók előállítása mellett a rendőrök biztonsági intézkedéstis végrehajtottak, a mentőszolgálat munkatársaival kórházba szállíttattak egy ittas embert is, aki az Andrássy úton a földön feküdt magatehetetlenül.-(boon.hu)
Szurkolók :
Bejegyzés értékelése