Egy óra tájban értem a Hidegkuti ,,stadion" vendégbejáratához és elsőnek léptem be a ,,stadionba". Mindig idézőjelet fogok használni, mert ez a létesítmény sok mindennek nevezhető, csak éppen stadionnak nem. Elég csak körbejárni: omladozó falak (kicsit kell csak belerúgni és máris omlik a vakolat) , befalazott jegypénztárak, elhanyagolt, lezárt lelátók és egyéb gyöngyszemek várják az ide igyekvő szurkolót, aki úgy érzi, hogy 115 percre visszalépett az előző századba. Viszont pozitívumként lehet mondani, hogy az egyik legjobb vendégszektora van.

Az Mtk szurkolói szokásukhoz híven ugyanannyian voltak, mint máskor, a lelátón kb. 80 ember foglalt helyet, az állókkal együtt lehettek kb 150-200-an, de sajnos a mi létszámunk is elmaradt a várttól. Elég jó összeállításban léptünk pályára, minden esély megvolt arra, hogy pontot vagy pontokat hozzunk el. Az első félidőt végigtámadtuk, jól játszottunk, rengeteg szögletet rúgtunk és sokszor csak a kapusuk bravúrja óvta meg őket a góltól. Aztán elkezdett leülni a játékunk, mintha beletörődtünk volna abba, hogy ma nem tudunk gólt szerezni. Az Mtk pedig az első komolyabb helyzetéből gólt szerzett, igaz a védőink is szerepet játszottak a gólban, mert nem léptek ki a lövő játékosra. Innentől kezdve idegesen játszottunk és Szabó játékvezető se állt a helyzet magaslatán. Ki lehet jelenteni még egy pozitívumot: az Mtk székei jól bírják a rúgásokat, ugyanis nem egy szurkolótársam küldte meg egy-egy kihagyott helyzetnél. Egy-egy bosszantó szituációnál én is éltem a lehetőséggel.

Az 1-0-ás vereség birtokában az Mtk ,,ultrái' (igen, ilyen is létezik) egy-két alkalommal elénekelték a két daluk közül az egyiket és bőszen mutogattak át nekünk. Érdekes, a 0-0-nál hangjukat nem lehetett hallani... Szabó 4 percet hosszabbított, de a hosszabbítást egy váratlan incidens zavarta meg: Wolfe, az Mtk védője összefejelt Vernessel, aki súlyos sérülést szenvedett és kórházba kellett szállítani. Valószínűleg az egész szezont kihagyja. Az ápolás hosszú időbe telt, aztán Szabó csak két percig engedte a játékot, majd lefújta a meccset, érthetetlen módon.

Igazságtalan eredmény született... Folytatás vasárnap a gyengélkedő Debrecen ellen.

CSAK A KISPEST! (vorosfekete.blog.hu)


Bejegyzés értékelése