Magyar Labdarúgó NB I. - 20.forduló
Facebook , Twitter , VK , Forum
VIDI - ETO 0-1
2.500 - néző

Fehérváriak :


RBD :

Gyalázatos a csapat szereplése, Gomes edzői teljesítménye katasztrófa, a játékvezetés negatív tendenciái ellen pedig évek óta képtelen hatékonyan fellépni a klubvezetésünk.

Ez a hét mozgalmasan alakult a csoport számára, hisz már kedden összejöttünk 50-en, hogy egy edzéslátogatással adjunk hangot elégedetlenségünknek a csapat és az edző teljesítményével kapcsolatban. Ám információink az edzés időpontjával kapcsolatban tévesnek bizonyultak. Így a klub irodai dolgozóin és pár utánpótláscsapaton kívül nem találtunk senkit Sóstón, akivel meg lehetett volna vitatni az elmúlt időszak eredményeit, és az eto elleni meccs fontosságát…

Vasárnap ebéd után mindenki a klubunkban gyülekezett, az összes stáb igyekezett teljes létszámban jelen lenni. Várható volt, hogy miután a győriek megkereséseink minden formáját visszautasították a korábbi időszakban, esetleg valami meglepetésszerű megjelenésben gondolkodhatnak…

Fél háromkor észlelték megfigyelőink a győri zöld nagybuszt és a fehér mikrót, amint Lovasberény előtt egy tűzoltóautó mögött éppen várakoznak. Pompás. Nincsenek rendőrök, a klubban pedig mindenki tűkön ülve várja a városba megérkezésüket.

Sajnos mintegy másfél percig hihettük azt, hogy csak mi tudjuk az érkezésüket, mert már száguldott is pár rendőrautó, motoros rendőr feléjük… A város határában pedig már a készenlétisek várakoztatták őket mintegy 20 percig, hogy aztán a város megkerülésével a stadionhoz közeli parkolóban helyezzék el a csírákat…

A városban ekkorra már hatalmas rendőri készültség volt, így minket is rengetegen kísértek sétánk során, ám sem a hanggránátokra, sem a görögtüzekre nem reagáltak ellenségesen. Fejlődnek?

A stadionba szép lassan csordogáltunk be, de így volt ezzel a kilátogató 3000 néző jelentős része is. Csak a bohócok voltak bent már régóta a vendégben, és szedett-vedett bandájukkal (állítólag még vasasosok is voltak velük – hogy jöhetett létre ez a barátság? „Mi is csicskák vagyunk, ti is csicskák vagytok, legyünk spanok!”) olyan hülye rigmusokat énekeltek, mint a „30 –an vagytok”, valamint a ferencvárosiak egy közismert lilákat gyalázó nótáját is átköltötték… Az elmúlt 10 év legjobb létszámában eljönnek, és már el is vesztik a realitásérzéküket…bár eddig sem volt nekik. Mint ahogy identitásuk sem. Szerencsére ma nem lengettek sem oláh, sem tót zászlókat!

Mi természetesen emlékeztettük őket senkiházi voltukra, a lengyeljeiket pedig a Videoton-Rakówia barátságra. A csapatot pedig próbáltuk minden negatív felhang nélkül buzdítani. Hisz ezen az estén az első félidőben néha még látszott is valamilyen játék tőlük, ám a győri oldalon sorozatosan elmaradtak a sárga lapok, míg nálunk a mérkőzés eseményeinek lereagálása… Hisz Vad2 sokadik negatív ténykedését egész csendben tűrtük, egészen Vinícius kiállításáig.

Ekkor sokan a kerítés tetején landoltak, de a biztonságiak megjelenése, és Rudolf kihagyott büntetője segített a kedélyek lenyugtatásában.

Az ukrajnai sasszem persze megkapta a magáét a tribünről is sör és szotyi formájában. Nem mintha ez nagyon zavarná az önelégült fejét, hisz hosszú évek óta gyilkolja csapatunkat, idén pl. Debrecenben csalta el a meccset… az mlsz pedig csak a szurkolókkal szemben képes a retorziókra, a Fábián, Andó-Szabó, Vad2, Bognár, Szabó álom-játékvezetők esetében majd a következő meccsen az alapvonalra rendelik őket, és húsz ezerrel kevesebbet kapnak… hisz ők profi státuszban vannak, számonkérhető a teljesítményük…pffff.

A második játékrészben az emberhátrányban játszó csapatunk bár viszonylag stabil volt, sikeresen összehozott megint egy gólt az ellenfélnek. Gomes edző pedig nem tudott úgy belenyúlni a mérkőzésbe, hogy érdemi változás történjen. Bár ez tőle nem újdonság. Az RBD a mérkőzés végére leszedte zászlóit, és kivonult a szektorból, hogy aztán a szögletzászló környékéről küldje el melegebb - luzitán – éghajlatra a „mestert”.

Ismét egy rangadó, amit elbuktunk. Az elmúlt hónapokban ez már megszokott teljesítménnyé vált sajnos, de úgy látszik ez a szurkolókon kívül nem érdekel senkit. 6 év alatt sikerült felépíteni egy olyan klubot, amely mindenki ellen a győzelem esélyével állhat ki. Gomes edző ezt rombolta le a tevékenységével.

De mit számít mindez, hisz minden nap Budapestre tart a céges kocsik jelentős része…?! Ennek a csapatnak nincs kötődése sem Fehérvárhoz, sem a saját szurkolóihoz.

A mérkőzés után előbb a főépület előtt alakult ki spontán tüntetés, majd a parkolónál folytatódott a hirtelen demonstráció. Jelentős biztonsági és rendőri erő közreműködésével. Hosszú idő elteltével még Juhász Roli és Kokó gondolta úgy, hogy kimegy az addigra már jelentősen megfogyatkozott tömeghez, hogy pár szót váltsanak velük.

Aztán, hogy ennek mi lesz az eredménye? Ki tudja? Gomes edző nem egér, a klubvezetés pedig elég csendes… és nem áll ki senki a szurkolók elé elmondani, hogy mi is a helyzet a csapattal, a klubbal kapcsolatban.

A mi véleményünk egyértelmű: Gomes GO HOME!

Győriek :

Infinite Unity (Győr) + Youth Unity (Győr) + Małopolscy Patrioci (Krakkó)
Bejegyzés értékelése