Magyar Labdarúgó NB I. - 18.forduló
Facebook , Twitter , VK , Forum
DVTK - DVSC 1-1
6.067 - néző

Diósgyőriek :Debreceniek : Ultras Debrecen beszámoló :
Secu vs. Brigád 0:1

Idejére se emlékszek mikor írtam utoljára beszámolót na, de végre újra lehet írni a sorokat az elmúlt bő fél év vegetációja után.
Elkezdődött húsz-tizennégy tavasza és úgy néz ki folytatódni is fog a mi szereplésünkel, amit a társaság nagy része már alig várt!
A sorsolás elsőnek a szomszéd várba Miskolcra vetett minket kiváló család barát vasárnapi 18:30-as időponttal ("kocsival megyek mert másnap a gyereknek iskola").
A kiváló időpont ellenére kb. 500 debreceni vágott neki kocsival, mikróval, nagy busszal stb.
Az odaút eseménytelenül, fontos kocsmai megállókkal illetve az előre megvásárolt regisztrált jegyek birtokában telt ugyanis a helyszínen 0 jegyvásárlási lehetőség állt rendelkezésre. A cél állomás előtt a rend éber őrei felszedték a vendégeket és bekísérték a vendég parkolóba. A beléptetés a zökkenőmentesen telt leszámítva pár embernél akik alig fértek be azon a nyomorult beléptető kapun. (a tervezőnek üdvözletem remélem a koporsód kellemesen szűk lesz rád)
A kerítésre kikerültek a megszokott posztók valamit egy új DH nagy drapi ill. pár kisebb.
A mérkőzés keserű száj ízzel kezdődött a fiatalon elhunyt diósgyőri kapus Rakaczki Bencére emlékezve, a mi részünkről tisztelegve előtte került ki egy kiírás NYUGODJ BÉKÉBEN BENCE!
A kezdősípszó után a szektorunkban begyulladt pár füst mellé eldördült pár hanggránát is és jó iramú szurkolással kezdtünk a meccset.
Nagyjából a 10. perc környékén a szektor szélén megjelent körülbelül egy tucat helyi sárga mellényes akik randomra megragadták egyik társunkat és elkezdték európai módon kicibálni a szektorból. Ekkor jött a fekete leves a srácoknak mert pillanatokon belül az egész Brigád egy emberként mozdult rájuk. Minden irányból kapták az ütést rúgást és másodperceken belül kiszabadítottuk az amúgy ártatlan társunkat aki még egy füstöt se gyújtott be csak nézte a meccset és rossz helyen állt rossz időben.
Egy pillanatnyi szünet után meg a szektorból is takarosan kitessékeltük a legényeket akik nem erőltették a továbbiakban a "kiemelést".
Folytatódott a szurkolás gyors gól váltás a pályán pörgött is a társaság a lendülettől na meg az ITAL-tól.
A meccs 30. perce körül tartottunk egy közös pisi szünetet ha netán esetleg a szektor mögött a secus fiúk rosszalkodnának, de ők csak a kerítésen kívülről figyeltek minket és finom megjegyzésekkel illettek minket.
Az egyik vezetőnk érdeklődött affelől hogy mi volt az előbbi mutatvány hogy sikerült kiválasztani az emberünket aki semmit nem csinált a válasz röviden tömören két szembe köpés formájában érkezett. Kisebb szópárbaj folyt le amit kamerával is megörökítettünk a biztonság kedvéért ja és a szurkolócentrikus biztonsági gyerekek nem igazán tudták magukat igazolni hogy kik és mik ők pontosan.
Jött a félidő a pályán passzív játék folyt igaz az ember előny nálunk volt, de nem igazán tudtunk vele mit kezdeni ez a szurkolásunkra is rányomta a bélyeget.
A kerítésen lepedő váltások voltak "nem kell modern foci" és "foci kell nem regisztráció" ezúton is jelezve a véleményünket erről a fejetlen esztelen rendszerről.
A társaság egy része inkább a meccs végét várta esetleges 3. félidőben bízva. Az eredmény 1:1 a pályán gyors csomagolás a kijutás zökkenő mentesen telt mi se kerestük a cirkuszt a több tucat desztó gyűrűjében a biztonságiak meg nem erőltették túl magukat
Buszra fel kis tökölés az indulással majd irány DEBRECEN! (leszámítva azokat akik még ittak éjszakába nyúlóan egy miskolci egyetem kollégiumában:D)
Soha rosszabb napot! Mi ilyenek vagyunk!

Janika SZUD
Bejegyzés értékelése