Magyar Labdarúgó NB I. - 18.forduló
Facebook , Twitter , VK , Forum
PMFC - Vidi 1-1
2.500 - néző

Pécsiek :





Fehérváriak :



RBD beszámoló :

Go home, Gomes...

Talán sokan emlékeztek rá, utolsó őszi mérkőzésünk után ugyanígy kezdtük a beszámolót, vagyis ránk lehetne fogni, hogy nem vagyunk túl kreatívak. A gond inkább az, hogy - azon kívül, hogy eltelt 3 hónap - semmi nem változott. Mert arra biztosan mindenki emlékszik, hogy milyen szenvedősre - és kupakiesősre - sikeredett az év utolsó szakasz csapatunk számára. A tavaszi rajtnál tapasztalt reménytelenség után újra szükségét érezzük ilyen módon is kifejezni, hogy valami nagyon nincs rendben, s rendkívül gyorsan rendet kell tenni a csapat körül! A szurkolók attól tartanak, hogy még a dobogóra sem ér oda a csapat, közben Gomes makog a bajnoki címről. Szerencséjére a csapat busza hazavitte valószínűleg, így nem kellett feltennie a kérdést, ami egy régi Bikini sláger refrénje és címe egyben... (A fiatalabbak vagy más zenei stílust előnyben részesítők számára: "Részegen ki visz majd haza")

Mivel alapvetően egy szurkolói csoport oldala vagyunk, így írhatnánk arról is, hogy
- szép létszámban vettük be Mecsek alját (100 +os volt az RBD)
- velünk tartott 5 Red Kaos tag Zwickauból (ismét köszönet ezért)
- már órákkal a meccs előtt a baranyai város
ban voltunk (figyeltek a kékek is)
- a piros-feketék nem erőltették a találkozás semmilyen formáját (pedig a Fradi mellett/után nekik az a legnagyobb meccs, más igazán nincs is, mégse láttunk 200 méteres körzetben 3 pécsinél többet se előtte se utána)
- szurkolásunk folyamatos visszaesett látva a pályán a nagy semmit

De mivel ezen oldalra látogatók többségében közös, hogy aggódnak a Vidiért, így nézzük egy kicsit más aspektusból az eseményeket. Az utolsó 9 tétmérkőzésen (továbbra is a bajnoki és magyar kupa esemény mérkőzéseit tekintjük annak) 1 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség a mérleg 8-11-es gólaránnyal. A megszerezhető 21 bajnoki pontból 6-ot sikerült begyűjteni. Ezzel 12. helyen állunk ha az utolsó 7 forduló tabelláját nézzük!!! S most egy bajnoki címre készülő csapat eredményeit látjuk, amelynél a tavaszi első fordulóban azt is láttuk, hogy hiába reménykedtünk a változásban, minden folytatódik ugyanott, ahol eddig.

Mert a szurkoló már csak olyan, hogy reménykedik, főleg ha néhány hónap bajnoki szünet után újra előveheti RBD (Vidi) sálját, újra túrát tervezgethet lázasan. S amikor a csapatok kivonulásakor újra több száz lelkes fanatikusból szól szívből a "Videoton, Veled az úton", akkor ismét bebizonyosodik, hogy mennyire hiányzott már ez. Mondhatnák a kritikusaink, hogy abban a dalban benne van az is, hogy "Veled a gondban, Veled a bánatban", s akkor ennek megfelelően viselkedhetnénk akár. Nos, benne van tényleg, s ha valaki mi a 21 év alatt ezt bizonyítottuk is folyamatosan, azonban a mostani szituációban már elfogyott a türelem! Nem kevés ideig tartott, de valljuk meg, ilyen eredményekhez tényleg nem kellenek brachik, vitor gomesek, sándor gyurik. Pont az aktuális ellenfelünk bizonyította ezt, hiszen egy éve még csak az osztálytársaik, néhány szakmabeli és a legelvakultabb pécsi fanatikusok által ismert gyerekek focizták le a második félidőben ezeket a "drága" profikat.

A lefújás után gondolhatják sokan, hogy pont szegény kis Koko "járt pórul", amiért benne volt annyi, hogy kisétált a kerítéshez, viszont akkor már jól nem lehetett kijönni sehogy abból a szituból, miután a csapat szó nélkül bevonult az öltözőbe. Elsőként tette Vitor Gomes, aki a másik Gomes nevűvel kézenfogva együtt sétálhatna el máshová is... S már ott tartunk, hogy nem tudunk és nem szabad különbséget tenni játékos és játékos között, mivel ebben a szenvedésben a szakmai stábból mindenkinek megvan a szerepe, s mi vagyunk akik elviseltük ezt eddig. Kis Kokot legalább emberileg nem érheti kritika, ezt már több esetben is bizonyította. Ideje lenne már a tehetségével kapcsolatban is hasonlóképpen cselekednie.

HAJRÁ VIDI! ÁLÉ RBD!