Diósgyőr : 
- Birkirkarát kapta a Diósgyőr , A máltaiak rendszeres szereplői az európai kupaküzdelmeknek, bár komoly eredményt eddig még nem sikerült elérniük. A Bajnokok Ligájában négy kísérletük volt, ahol tíz mérkőzésen négy győzelem, két döntetlen és négy vereség a mérlegük. Az elmúlt szezonban a szlovén Maribor állította meg a piros-sárgákat a BL 2. selejtező körében. Első mérkőzést Debrecenben rendezik Július 3.-án ,visszavágót Július 10.-én .
- Csapatnak a város legnagyobb népességű városa ad otthont ,közel 22 ezer fős . A mérkőzés Ta' Qali National Stadion-ban lesz befogadóképessége 20.000 fő körül mozog.
- Csapatérték : Diósgyőr vs. Birkirkara 7,25 vs. 2,35 millió euró .
- 1997-ben alapították meg a Birkirkara Ultras tábort . Kis masszív tábor ,de azért egy Diósgyőrihez nem lehet hasonlítani.

- Ha a Diósgyőriek továbbjutnak akkor a Veris Chisinau / Litex Lovech párharc győztesével fognak játszani. A moldáv csapatról sokat nem tudunk ,de mi bevalljuk őszintén nem is számolunk velük ,inkább a Litex-re számítunk ebben az összecsapásba ők a favoritok .

- Az utóbbit talán nem is kell bemutatnunk a Debrecen ellen bizonyította bolgár csapat az erősségét . Igen komoly kis párharc alakulhat ki ,de ha a szurkolói szempontból nézzük mi nem hinnénk ,hogy sokan jönnének Magyarországra ,ugyanez igaz lehet fordított esetben is ,hogy a diósgyőriek se sokan mennének ki Bulgáriába ,egyébként kb 830 km-re van egymástól a 2 város. 7050 néző befogadására képes a stadionjuk .
- Csapatérték : Diósgyőr vs. Litex - 7,25 vs. 15,90 millió euró.
- Ultras Lovech vezető csoportot 2006-ban alapították amikor egybeolvadtak más csoportokkal ,mostanában megint viszály van 2 csoport között ,jelenleg 100-150 főt számlálnak .


Kép : Litex - DVSC 2010

Ferencváros :
- Nézzük a Ferencváros aktuális ellenfelét is ,Sliema Wandererst .
- Mindenki a második körre készül, mintha a Sliema-val nem is kellene játszani. A máltai csapatban játszik a 40-szeres francia válogatott védő, egykori MU ,Arsenal-játékos Silvestre, valamint a máltai válogatott gólrekordere, Mifsud ,vagy éppen a máltaiak legeredményesebb játékosa ,aki 20-szoros bosnyák válogatott is Admir Vladavic , az edző pedig Paul Ince.
- Alex Muscat, a Sliema Wanderers csapatkapitánya:
Már csak a név hallatán felbuzog bennünk az adrenalin. Tudjuk, hogy nagyon nehéz párharc lesz, de mint mindig, most is mindent beleadunk majd, nem törődünk ellenfelünk nagy nevével. A támadósorban már ott lesz Michael Mifsud is, vele elérhetjük céljainkat, és a keretünk egy-két igazolással még erősebb lehet.

- Csapatérték : Ferencváros vs. Sliema - 9,90 vs. 1,58 millió euró .
Első mérkőzést Máltán rendezik ők is a nemzeti stadionban fognak játszani ,mint a Diósgyőr .Első meccset Július 1.-én ,visszavágót Július 10.-én a Puskás Ferenc stadionban rendezik. 2263 km-re van Budapesttől .- Ha a Fradi továbbjut ,bár ez szinte kötelező ,akkor a Fiumét (Rijekát) fogják kapni .
- Csapatérték : Ferencváros vs. Rijeka - 9,90 vs 19,25 millió euró .

- Ehhez a meccshez "csak" 500 km-ert kell megtenni a feleknek . Garantált a jó hangulat . Rijeka fő csoportját az "Armada"-t 1987-ben alapították . Legnagyobb riválisaik a Kohorta ,BBB ,Torcida .

- Hazai meccseit a festői környezetű Kantrida stadionban játsszák ,ahová 10.261 fő tud bemenni UEFA rendezvényekre. Vendégszektor mérete 579 fő hazai meccseken ,de 10%-ot át kell adniuk a teljes kapacitásból az UEFA szabálya szerint ,így több mint ezer fős lehet a vendégszektor ,úgy hallottuk a Fradisták is komolyan készülnek erre a mérkőzésre .
- Kaptunk egy olyan üzenetet miszerint ,kb. 1500 horvát is jöhet Budapestre .Bár az ígérgetések nem mindig a valóságot takarják ,de legyen így :).


Győri ETO :
- 2.selejtezőkörben a IFK Göteborg / Fola d’Esch párharc győztesével fognak játszani . Favorit természetesen a Göteborg melynek elég komoly tábora is van ,de azért az a kb. 1500 km elég nagy útnak tűnik ahhoz ,hogy ne legyenek tömve a vendégszektorok .
- Csapatérték : Győr vs. Göteborg - 10,25 vs. 15,80 millió euró 
- Stadionjukat 2007-ben építették újjá 18.800 fős létesítmény lett ,hasonlóan mint a Győrieknél .
Änglarna szurkolói klub 1969-ben jött létre, azonban 1973-ban, a csapat kiesésével megszűnt, majd legközelebb 1973-ban alakult meg újra. Ezt tekintik az alapítás évének.


Debrecen :
- Cliftonville lesz a  DVSC ellenfele a bajnokok Ligájában . A csapat székhelye Belfastban van 1879-ben alapították őket ,becenevük Vörösök .
- Csapatérték : DVSC vs. Cliftonville - 9,05 vs. 0,525 millió euró
- Red Army Ultras a fő csoportjuk ,főként balosok .
Bejegyzés értékelése