Július 14-én (szombat) a vajdasági Magyarkanizsán rendezik meg a Szerbia–Magyarország férfi kézilabda válogatottmérkőzést. A közel 10 ezres kistelepülés története legrangosabb sportrendezvényére készül.

Zastava készül a parkolásra, emberek állítják le a kerékpárjukat a kávézó előtt, veszik kézbe a legfrissebb napilapot, a Magyar Szót. Kánikula ide, kánikula oda, pezsgő kis élet zajlik a Vajdaságban található Magyarkanizsán. A 9696 lelket számláló várost 86,51 százalékban magyarok lakják.

Július 14. (szombat) aranybetűkkel íródik be az 1093-ban alapított településen. Válogatott kézilabdameccset rendeznek a Banja sportcsarnokban. Az olimpiára készülő szerb válogatott a szintén az ötkarikás játékokra hangoló magyar csapattal csap majd össze

A magyarkanizsai sportcsarnok: itt játszik majd az olimpiára készülő szerb és magyar csapat. 

Erről beszél nálunk mindenki. Hatalmas a várakozás, igazi ünnep lesz Magyarkanizsán a válogatottmeccs – kezdte a beszélgetést egy kiváló török kávé mellett Dukai Ferenc, a meccs egyik főszervezője. – Hétfőtől kezdjük el a jegyárusítást, 400 dinárba kerül a belépő (körülbelül 1200 forint), lesz pénzváltásra lehetőség a csarnoknál. Úgy gondolom, hogy megtelik a csarnok, 1000 néző fér be. 

Mi sem bizonyítja jobban, hogy mennyire kedvelik a magyar férfi kézilabda-válogatottat a szurkolók, hogy a július 12-i kunszentmártoni meccsre, a britek elleni mérkőzésre már minden jegy elfogyott. Nem nehéz megjósolni, hogy Magyarkanizsán is telt ház lesz, csakúgy, mint Szegeden, július 19-én (csütörtök) 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban a Tunézia elleni barátságos meccsen.

Közel vagyunk a határhoz, Röszke és Gyála felől is megközelíthető a településünk, így mindenkinek ajánlom, hogy jöjjön el hozzánk. Gyönyörű a Tisza-part, ahol remek éttermek találhatók, de a sportcsarnok környékén is árusítunk majd csevapot, pjleskavicát, és lesz jó hideg csapolt Jelen Pivo is. Hétfőtől ragasztják majd a plakátokat a városban. A szervezőkkel már többször bejártak a terepet, a szerb és a magyar televízió élőben közvetít a meccset. A találkozó után a két válogatott közös vacsorán vesz részt. Népes magyar szurkolósereg lesz ott a lelátón. Buszokkal, autókkal kelnek útra a drukkerek. Nem lesz számukra ismeretlen a hely, 2011 nyarán a Kanizsa-kupán, amelyen 2. lett a Celje mögött a Pick Szeged, már feltérképezték a terepet. Szoros barátságok kötődtek, a helyiek nagyon várják honfitársaikat.

(forrás : délmagyar.hu)
Bejegyzés értékelése