Magyar Labdarúgó NB I. - 14.forduló
Facebook , Twitter , VK , Forum
MTK - Bp. Honvéd 1-1
2.000 - néző

MTK : 


Ultras MTK :

125 év egy ember számára elérhetetlen életkor, de a sportklubok közül sem sok büszkélkedhet ilyen hosszú élettartammal világszerte, hazánkban pedig pláne nem. Nekünk megadatott az az öröm, ami kevés magyar szurkolótábornak fog megadatni: megünnepelhettük klubunk alapításának 125. évfordulóját. Amikor a koreográfia előkészületek februárban elkezdődtek, csapatunk a második helyen állt a tabellán és nagyon szépnek láttuk a jövőt. Így merjünk nagyot álmodni alapon egy majdnem az egész tribünt lefedő koreográfiát terveztünk. A hírek egy lehetséges Ajax elleni jubileumi meccsről is szóltak. Ezen mi már akkor is csak jót mosolyogtunk, tudva ennek mennyi a realitása a klub jelenlegi helyzetében. Így a bemutatást a november 16-i alapítási dátumhoz legközelebb eső meccsre lőttük be, mely mint később kiderült a Honvéd ellen esett. A kivitelezés tehát már februárban elkezdődött. Bár szokás szerint ebben csak a jól megszokott 5-6 ember vett részt, a rengeteg rendelkezésre álló idő miatt kényelmes tempóban haladtunk. Május végére elkészült mind a 12 arcképes kétrudas és a közel 60 méter kiírás, nyár végére pedig a két egyenként 100 négyzetméteres nagyzászló. Így őszre már csak az utómunkák maradtak (kiszászlók felrudazása, ragasztgatások). Sajnos közben csapatunk helyzete és ezzel arányos teljesítménye nem kedvezett nekünk, amikor pedig megtudtuk, hogy a „rendkívüli veszélyhelyzet” miatt kiemelt kockázatú és regisztrációs lesz a meccs, már sejtettük, hogy sok lesz a hatszáz kék-fehér kiszászló a tribün három kijelölt szektorába, de nem adtuk fel. A meccs napján négy órára beszéltük meg a találkozót az előkészületekre és szakadó esőben, de jó hangulatban a helyükre is kerültek a kellékek, így a játékosok kivonulására már minden készen állt.
Egyik dalunk kezdő sorai kerültek „megkoreografálásra”. A kerítésre a közel hatvan méteres kiírás formájában kikerülő dalszöveg részlet: „1888 óta MTK a kék-fehér csoda, 125 év történelme, annak minden dicsősége!” A kiíráson helyet kapott még az alapításkor használt címer is. A két nagyzászlón az alapítás és a mostani dátum szerepelt: 1888 nov.16 – 2013 nov.16. Valamint az egyiken az általunk elfogadott két klubcímer, a sportklubé és a futballklubé. Ezzel is jelezni kívántuk az MTK sportklub elnökének, hogy azért mert ő úgy dönt, hogy önkényesen lecseréli a címerünket egy általa kreált ocsmányságra, azt még a szurkolók nem fogják elfogadni és magukénak érezni. A nagyzászlók felett pedig - a teljesség igénye nélkül - meghatározó MTK-s személyek kerültek megjelenítésre az alapítástól a közelmúltig. Időrendi sorrendben: Az MTK alapítói, a magyarokat focizni megtanító és csapatunkkal sok bajnoki címet szerző angol edző: Jimmy Hogan, A 30-as évek sztárja: Orth György, legendás elnökünk Brüll Alfréd, az Aranycsapat nagyjai: Lantos Mihály, Zakariás József, Hidegkuti Nándor, akadémiánk névadója és egyik legnagyobb játékosunk: Sándor Károly, a valaha volt legnagyobb MTK szurkoló: Salamon Béla, Zsiborás Gábor, valamint személyes kedvenceink: Talapa János és Illés Béla. Sajnos a regisztráció és a szakadó eső miatt a tribün nagyon foghíjas volt, így viszonylag kevés kiszászló lengett, de azért élőben szép összképet mutatott a kék-fehér tribün. Köszönet mindenkinek aki a megvalósításban részt vett, illetve azoknak is akik anyagilag járultak hozzá a kivitelezéshez. Különösen köszönjünk az MTK Baráti Kör és az MTK Család anyagi hozzájárulását.
A koreográfiát követően szokásos helyünkön gyűltűnk össze. Mivel erre a meccsre sok régi arc is kilátogatott, elég jó létszámban. Kár, hogy sokan már csak elvétve járnak közölük meccsre, egész jó kis táborunk lehetne, ha mindenki jönne. A szurkolás egészében véve lehetett volna ezzel a létszámmal jobb is, de bőven jobb volt az átlagos hazai meccses színvonalunknál. Összességében elmondható, hogy az MTK szurkolótáborához képest kihoztuk a lelátóból a maximumot a mai napon. Sajnos a csapat nem tudta győzelemmel zárni a mérkőzést, de a koreográfia és a Hidegkuti szobor avatása miatt így is mindenképp emlékezetes napon vagyunk túl. Reméljük, hogy csapatunk hamarosan magára talál, addig is folytatjuk harcunkat a kiesés elkerüléséért, ami nem méltó az MTK dicső múltjához és fantasztikus 125 évéhez. Mely fantasztikus évekből az utolsó 17-nek az MTK ultrái is részesei voltak, ezt szimbolizálva ezen az estén kikerült a Blue Front és Blue Brothers, valamint a lányok révén a Mystical Girls drapéria is. Köszönet az eddigiekért MTK és bízunk a sikeresebb folytatásban.

Mindörökké MTK
1888. november 16.: Szekrényessy Kálmán Teréz körúti lakásában megalapították a Magyar Testgyakorlók Körét.
2013. november 16.: A 125 éves klub szurkolói csoportja hiába várta a meghívót az utolsó pillanatig az MTK ünnepi gálájára, az nem érkezett meg. Valószínűleg a klubvezetés nem tartotta volna politikailag korrektnek a jelenlétünk a "pártünnepségen". Ezért Orbán Viktor és Gedeon nélkül, a maga módján volt kénytelen ünnepelni a klubház előtt összegyűlt néhány tucat ultra. Ahogy a görögtüzek füstje egy pár másodpercre elhomályosította a klubházra kirakott Deutsch címert, tudtuk, hogy jobban is jártunk így.

Kispestiek :


Bejegyzés értékelése