Még a boltokban meg sem jelent az újság , "nekünk" már elküldték előre is a lengyel lap szerkesztői ,így le lett fordítva ...
köszönjük az újabb erőfeszítéseket somebodytoldme .


Minden a vadonat új, modern stadionnal kezdődött. A szurkolók elbúcsúztak a régi Albert Flórián után elnevezett stadiontól – legendás ferencvárosi játékos aki egész karrierjét egy csapatnál töltötte – az összes lehetséges módon, görögtüzekkel és koreográfiával (a To My Kibice + már írt erről korábban). Aztán elkészült az új épület – a Groupama Aréna. A Ferencvárosnál jelenleg rengeteg pénz van, amit gazdag magyarok támogatásából áll, de a sport eredményeken ez egyelőre nem látszik. A Ferencváros vezetője Kubatov Gábor, az ultrák ellensége és Orbán Viktor egyik bizalmasa.
Már régóta ismert volt, hogy az új stadion a modern futball követelményeinek megfelelő nevetséges újdonságokkal, modernizált biztonságtechnikával fog készülni. A Ferencváros esetében ez ujjlenyomat leolvasást jelent, ami nem csak az ultrák jogainak felrúgása, de az emberek alapvető jogainak lábbal tiprása. Teljes kivizsgálás, mely alkalmas minden személyes információ megszerzésére.

A Fradi természetesen tüntetésbe kezdett, melynek jelképe egy áthúzott kéz (a Szurkolók személyiségi jogok nélkül embléme). A Sliema Wanderers elleni meccsen volt egy tüntetés, mindenki fehér pólót viselt ezzel az emblémával. Ez megismétlődött a Rijeka elleni meccsen is. Ezek a mérkőzések még a Nemzeti Stadionban voltak megtartva, az új stadion még váratott magára. Az átadón a Chelseavel játszottak, természetesen a mérkőzést bojkottálták a szurkolók és a mérkőzés ideje alatt Rapid Wien szurkolóival játszottak egy barátságos mérkőzést.

Meg kell említenünk még a Rijeka elleni idegenbeli mérkőzést, ahová egy nagyobb csoport indult kártya nélkül. Nem tudtak jegyet venni Budapesten, de a horvát csapattól ígéretet kaptak rá, hogy a helyszínen megvásárolhatóak lesznek a belépők. De az összes extra jegyet felvásárolta Kubatov. A hírhedt Fradi Security szintén megjelent Horvátországban és személyesen adták át a jeggyel nem rendelkező szurkolókat a rendőrségnek.

Az augusztus vége olyan volt, mint egy vihar a kék égen (lengyel kifejezés, ha valami nem várt dolog történik). A capo és tizenkét további szurkoló 3000 euros büntetést és kitiltást kapott rasszista szurkolásért. A kamerák és a security segítségével ismerték fel őket.

A ferencvárosi szituáció szürreálisnak tűnik. Augusztus 31.-én az egyik derbyre csak 400 sálas ment el. Csak összehasonlítás ként, korábban ezrek kísérték el csapatukat. A security szponzorálásaval megjelent egy új csoport, akikről senki sem tudja, hogy kicsodák. Néhányan megpróbálták leszedni a drapijukat, de a security hamar a segítségékükre sietett(már a fizetett faszszopókéra – a fordító). Még egy dolog, amit érdemes megemlíteni az új csoporttal kapcsolatban. A drapijuk a legendás B-Középre hivatkozik, mely 1928 óta aktív.

Ezek hatására az új szezonban a magyar szurkolói élet nagy krízisbe került. Habár Miskolcon újra kezdődött a szurkolás és a frissen visszakerült Nyíregyháza is rendelkezik aktív szurkolókkal, a távolmaradók listája jóval jelentősebb. Videoton, Ferencváros, Kispest tüntet. Az újpesti helyzet sem sokkal jobb – mindent a security irányít itt is, mely az összefogás ellen van. Ráadásul a security dönt arról, hogy ki számít problémásnak és kit engednek be a stadionokba. A Fradi Security tagjai totális barmok szabályok és tisztelet nélkül. Ex-huligánok, kidobók, volt rendőrök és bűnözők. Kutyák, akik gazdáikhoz lojálisak csak. Főnökük egy volt ferencvárosi, aki tíz évet ült emberölés miatt. Teljesen büntetlenül cselekedhetnek akár a stadionon kívül is, melyre jó példa a Fidesz székház elfoglalói ellen tanúsított fellépésük. Ki engedné meg ezeknek, hogy hozzáférjenek az ujjlenyomatainkhoz? (Az eredeti cikk a To My Kibice-ben jelent meg. Lengyelről angolra fordította scyzoryk, angolról magyarra somebodytoldme az ultras-tifo fórumának aktív tagjai. A cikk egy oldalas volt.)

Bejegyzés értékelése