Magyar Labdarúgó NB I. 2024/2025-ös szezon - 5.forduló
Facebook , Twitter , VK , Forum , Tik-Tok , YouTube
2024.09.21.
NYSFC - DVSC 3:2
7.300 -?
- néző

Nyíregyháziak :
Mastiffs beszámoló: A beszámolót kezdjük egy kicsit távolabbról. A Videoton elleni első itthoni meccsünk utáni rendőri vegzálások kiábrándítóan hatottak a társaságra.

A ferencvárosi jó hangulatú túra javított a helyzeten, de a keleti rangadó hetében ismét történtek dolgok. A vendégszektor rendőrség általi megnövelése, illetve az edzéslátogatáson tapasztalható túlzott rendőri figyelem nem igért semmi jót a meccsnapra. Erőt kellett azonban venni magunkon. Erre a meccsre várunk évek óta és most az NBI-ben találkozunk, az új stadionban.

Korán kezdtünk gyülekezni egy távolabb eső kocsmában. Jó hangulatú italozás folyt, amikor jött a hír, hogy bent vannak a városban kb. 60.-an.

Egyeztettünk a másik helyi csoportosulással az összeállásról, de néhány percen belül a toporgó debreceni társaságra lettünk figyelmesek a sarkon. Néhány rendőr már volt a helyszínen, így sem ők, sem mi nem indultunk meg. Tudjuk, hogy komolyabb brigádok megpróbálták volna a rendőrökön keresztül is, de mi nem vagyunk komoly brigád és ezek szerint a hurkások sem. Összetételüket, bizonytalanságukat nézve, valószínűleg kocsmai pózolásra készültek, nem támadásra. Több gyerek is volt velük!

A kiabálás ment, mikor a Vén Tinédzserek megérkeztek oldalról, de az akkor már nagyobb rendőri jelenlét miatt így sem volt esély semmire. Sajnos arról az oldalról előállítottak három embert, akiket még aznap kiengedtek.

A mérkőzésre a kezdés előtt két órával indultunk át, útközben összeállva a másik nyíregyházi csoporttal. A belépésnél fokozott volt az ellenőrzés, de így is gyorsan bejutottunk. Kezdéskor hatszáz piros, kék kartont emeltünk a magasba, és a szektor előtt egy nagy "Piros, kékben élünk keleten" felirat került kiragasztásra. Igen, tudjuk semmi extra. Mi egy éve még ötvenem is alig voltunk.

Új stadion, NBI, de egyik napról a másikra nem tudunk akkorát fejlődni. Lesz itt még komolyabb látvány is…

A szurkolásról: mindenki, szó szerint mindenki 110%-on pörgött. Tábor, oldallelátók, de még a VIP szektorok is. A hangulat kaotikus volt, néha elvesztve a szervezettséget. Aki ott volt soha nem felejti el. Egy kiírással készültünk: „Mizu srácok? Zsír a stadion?”
Egy szörnyű eseményre emlékezve, mikor a cívis fiúk összekenték a szép ruhájukat. A debreceniek kiírásai ötlettelenek voltak. Volt olyan, amit még ők se értettek.

A szurkolásuk átlagos, majd átlag alatti, végül pedig el is hallgattak. A csapat óriásit küzdött, így 3-2 re megtöltöttük a hurkát. A lefújást követően óriási ünneplés kezdődött, a kitartóak ezt reggelig folytatták.

Ui: Állítólag mecsnapon a városi kapitány irányította a műveleteket alkalmatlan beosztottja helyett. Ez valószínüleg igaz is, mert rendőri túlmozgás nélkül lezajlott a nap. Lehet ezt így is.
       


Debreceniek :

Ultras Debrecen beszámoló :  Keleti rangadók!

Miközben a keleti derbire készültünk, a szerencsés kupasorolásnak köszönhetően még ígéretesebbnek ígérkezett számunkra az év első őszi hónapja. Mit kívánhatna jobban egy cívis drukker, mint az ősi riválisaival játszani, ráadásul két egymást követő szombaton, idegenben? A lelkesedést mi sem tükrözheti jobban, hogy nagyjából fél óra alatt elfogytak mindkét találkozóra a kibocsátott vendégjegyek.

A brigádunk néhány órával mérkőzés előtt már megérkezett a viharsarokba, de a hazai fogadókészség nemlétének és a rend éber őreinek hála innen már csak a stadionba vezetett az utunk. A mérkőzés elején görögtüzekkel melegítettük be a csapatot, akik komolyan is vették a rangadó fontosságát és sima 4:0-s győzelemmel zártuk a napot. Kell ennél jobb felvezetés a nyíregyházi rangadóhoz? Úgy látszik, igen…

A korábbi héthez hasonlóan ezúttal is hamarabb keltünk útnak és már 1 órakor beértünk a tirpákok fővárosába. Itt szerencsésebben alakult a nap, hisz egészen a hazaiak kocsmájáig eljutottunk, akik viszont nem mutattak túl nagy érdeklődést az irányunkba. Ez alól csak a pár perccel később megérkező idősebb szurkolóik jelentettek kivételt, akik bár rendőrök mögül és eszközökkel felszerelkezve, de legalább közelebb akartak jönni. A délután innen már megszokottan telt, de az este többi része…

A botrányos beléptetést és a sablonos stadionkép okozta meglepetésünket csak az a szégyen múlta felül, hogy egy kiesés elől menekülő falusi csapat 25 év után legyőzte a Lokomotívot. Ez most nagyon kevés volt…




Képek : Haon.hu , Szon.hu , DVSC.hu , Nyíregyháza Spartacus FC , Stadionowi Opravcy