Ferencváros - Ludogorets
Első mérkőzés 2019.07.10. - 20:00 (Budapest - Groupama Aréna)
Második mérkőzés 2019.07.17. - 19:30 (Razgrad - Ludogorets Aréna)

Klubról :
A razgradi „sasok” tíz éve jutottak fel történetük során először a bolgár első osztályba, és az utóbbi nyolc évben egy gárda sem tudta megelőzni őket a bajnoki aranyért folyó versenyben. Jelentős európai tapasztalat van a hátuk mögött, hiszen 2013-ban bejutottak az EL legjobb tizenhat csapata közé, illetve az elmúlt öt évben kétszer szerepeltek a BL csoportkörében.

A Ludogorets Razgrad teljes joggal nevezhető a bolgár labdarúgás újkori történelmének egyeduralkodójának: az 1945-ös alapítású, 2000-ben megszűnt, majd 2001-ben újraalapított, de 2011 előtt semmiféle élvonalbeli vagy európai címmel nem rendelkező együttes első ízben a 2010-11-es idényt kezdhette a legjobbak között, újoncként azonnal bajnok lett, és azóta teljességgel letaszíthatatlan a trónról, hiszen immáron zsinórban nyolc  elsőséget gyűjtött be.

A gárda felemelkedése Kiril Domuschiev üzletember 2010-es érkezésével indult el, így a 33 ezer fős Razgrad már több mint fél évtizede Bulgária legértékesebb alakulatának ad otthont, új stadionja 2011-ben nyílt meg és 2015-ben, majd 2017-ben bővítették, így jelenleg 12 ezer fő befogadására alkalmas.

2018-as selejtezőn találkoztak a Videotonnal ahol ki is estek a Bl-ből. Kemény mérkőzésre lehet számítani ezúttal is.

Hazai és vendég mérkőzésre infók :
Hazai : Már alig maradt jegy, teltház várható.
Online (https://ticket.groupamaarena.com/), személyesen a Groupama Aréna Jegypénztárában (K-P.: 10.00-18.00, Szo.: 9.00-13.00)
Bérletesek 30% kedvezménnyel vásárolhatják meg a jegyeket.

Vendég :
2200 jegyet kapott a Fradi, a belépők ára egységesen 1700 forint.
A voucherek értékesítése a meccs előtti estig (július 16.) vagy a készlet erejéig tart.
Online (https://ticket.groupamaarena.com/), személyesen a Groupama Aréna Jegypénztárában (K-P.: 10.00-18.00, Szo.: 9.00-13.00)

B-Közép felhívása :
Nincs információ.

Razgradi szurkolókról :
Fő csoportjuk a Green Front, amely 2009-ben alakult. A szurkolóikat "törökök"-nek becézik Bulgária szerte, és természetesen a gyűlölet is nagy feléjük, hiszen egy igazi modern klubról van ott szó.
Várhatóan ezen az összecsapáson nem lesz kérdés melyik tábor a jobb.

Tavaly Pancho Arénában ennyien voltak a Videoton elleni mérkőzés alkalmával :

Debrecen - FK Kukesi
Első mérkőzés 2019.07.11. - 19:00 (Debrecen - Nagyerdei Stadion)
Második mérkőzés 2019.07.18. - 20:00 (Elbasan - Elbasan Aréna)

Klubról :

Az FK Kukësi Kukës városának labdarúgócsapata, Albánia északkeleti részén, Shkodra városától légvonalban 75 kilométerre keletre, a koszovói határ közelében található. A legutóbbi, 2011-es népszámlálás alapján 16.719 fő a népessége, mellyel az ország tizenhetedik legnépesebb városa.

Az FK Kukësi futballcsapatát 1930. március 4-én alapították Shoqëria Sportive Kosova néven. Érdekesség, hogy 23 éven keresztül semmilyen bajnokságban nem indult, ám 1953-ban megkezdte szereplését az albán harmadosztályban, melyet 1967-ben nyert meg először. A klub történetében az volt az akkori legnagyobb siker. Tíz évvel később már az élvonalban szerepelt a csapat, amely 2010-ben kapta meg a jelenlegi, FK Kukësi nevet. Az elmúlt esztendőkben rendre remek teljesítményt nyújtott, hisz 2012 óta valamennyi alkalommal dobogós helyen végzett a hazai pontvadászatban.

Az Európa-liga-selejtezőben a 2015-2016-os bajnokság után menetelt a legtovább. Elsőként 2-0-s összesítéssel legyőzte a fehérorosz Torpedo Zsodinót, majd a montenegrói Mladoston 5-2-vel jutott túl. A 3. selejtezőkörben azonban a Legia Varsó túl nagy falatnak bizonyult a Kukësi számára, a lengyelek kettős sikerrel, 4-0-s győzelemmel jutottak tovább, az albán gárda pedig búcsúzott Európától.

A klub a 2016-2017-es szezon végén megszerezte története első bajnoki címét, melynek köszönhetően a Bajnokok Ligájában indulhatott. A máltai Valletta ellen még továbbjutott két döntetlennel, idegenben lőtt több góllal, ám az azeri Qarabag megálljt parancsolt, és 3-0-s összesítéssel jobbnak bizonyult. A kiesés után az Európa-liga 3. selejtezőkörében folytatta, ám a Torpedo Kutaiszi elleni 4-5-ös összesítés a búcsút jelentette számára. A 2017-2018-as szezon végén igaz a második helyen végzett a Kukësi, ám a bajnok Skenderbëu kizárása miatt ismét a BL-ben indulhatott. A menetelés ekkor nem tartott sokáig, a Sheriff Tiraspol 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal jutott tovább.

Ami a legutóbbi szezont illeti, május végén véget ért az albán szuperliga, melyben a kék-fehérek tizenhét győzelemmel, nyolc döntetlennel és tizenegy vereséggel, 59 szerzett ponttal a Partizani mögött a második helyen végeztek. Sikeresnek mondható szezonon van túl ellenfelünk, hisz az ezüstérem mellett az Albán Kupát is elhódította, miután 2-1-re legyőzte a Tiranát, így vívta ki a jogot az Európa-ligában való indulásra (habár a bajnoki második hely is El-szereplést ért volna).

Ellenfelünk keretét tizenegy albán, három albán-macedón, két görög-macedón, két koszovói-albán, egy szenegáli-olasz, egy albán-szerb, egy német-albán, egy brazil, egy mozambiki, egy grúz és egy koszovói játékos alkotja. A csapat leginkább gólerős labdarúgója a 29 esztendős, mozambiki nemzetiségű Artur Reginaldo, aki a bajnokságban 13, a kupában 3, míg az Európa-ligában két gólt szerzett, ám neki az idény végén lejárt a szerződése, kérdéses, hogy marad-e a klubnál.

A csapat vezetőedzője a 49 éves Ernest Gjoka, aki tréneri pályafutása során eddig albán együtteseket irányított. A Kukësi 2016 nyarán nevezte ki először a szakembert, aki akkor másfél évig dolgozott a kék-fehérekkel. Kiváló szezont tudhatott maga mögött, hisz bajnokságot nyert, valamint elhódította a Szuperkupát, miután 3-1-re legyőzte azt a Skënderbeut, melyet a DVSC 3-1-es összesítéssel búcsúztatott a Bajnokok Ligájában 2012-ben. Egy évvel később távozott a Kukësitől, ahová idén áprilisban tért vissza. Ebben a szezonban ezüstérmes lett, és Albán Kupát nyert.

A Kukesi a 10 ezer fő befogadására alkalmas Zeqir Ymeri Stadionban játssza hazai mérkőzéseit, ám ez a létesítmény nem felel meg az UEFA előírásának, így a Tiranához közeli Elbasan városában, az Elbasan Arénában fogadja majd a DVSC-t július 18-án.

Hazai és idegenbeli mérkőzésre infók :
Hazai :
Az összecsapásra jegyek elővételben szerdától vásárolhatók meg fél áron - a bajnoki kiemelt jegyárhoz képest 50 százalékos kedvezménnyel – az interneten, a DVSC Ajándékboltban és a stadion pénztárában.
DVSC Shop : Hétfő - péntek: 10:00 - 18:00, Szombaton 10:00-tól
Online : http://nagyerdeistadion.hu
Jegyár : 700-2000 Ft (Kivéve VIP.)

Idegenbeli:
Nincs információ a jegyekről. Érvényes személyiről gondoskodjatok
(A személyi igazolványnak a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie.)
Tiranához közeli Elbasan városában, az Elbasan Arénában lesz a mérkőzés.

Ultras Debrecen felhívása :
Nincs információ.

Kukesi szurkolók :
Fő csoportjuk volt az Armata és a Mergata e Veriut, ,de már megszűntek. Utóbbi időben egy egyszerű Ultras Kukesi csoport tűnt fel a kisvárosban.
4 éve nagyon megvendégelték a Legiát, az a mérkőzés félbe is szakadt, így a Legia jutott tovább 3-0-val. Köveket dobáltak a játékosokra és a szurkolókra is, többen megsérültek.
A kiírásuk ez volt : "Vége lesz a mérkőzésnek, vége lesz az életednek! Én nem vagyok szláv, én albán vagyok!"


Idegenben a Debreceni szurkolóknak biztosan komoly létszámot kell produkalniuk. Muszáj ott lenniük egységben, hiszen szerintünk még a Skenderbeu-s drapit az albánok nem felejtették el. Debrecenbe véleményünk szerint 100 főnél több albán nem fog ellátogatni.

Úgy gondoljuk, hogy ez érdekes párharc lesz. :)
Elbasan Arénában a Kukesi-Sheriff meccsen a már megszűnt Armata e Veriut.
(Itt lesz a Debreceniek mérkőzése is.)

Kispest Bp. Honvéd - Zalgiris Vilnius
Első mérkőzés 2019.07.11. - 21:00 (Budapest - Új Illovszky Rudolf Stadion)
Második mérkőzés 2019.07.18. - 19:00 (Vilnius - LFF Stadion)

Klubról :
A FK Žalgiris egy litván labdarúgócsapat Vilniusban. A Zalgiris Vilniust 1947-ben alapították, a gárda hétszeres litván bajnok és tizenkétszeres kupagyőztes, a szovjet bajnokságban az 1987-es bronzérem volt a legjobb eredménye. Az együttes rendszeres szereplője a különböző kupasorozatoknak, a csoportkörben eddig egyszer sem jutott be. A litván labdarúgás egyik legeredményesebb klubcsapata. Az előző idényben az Európa-liga harmadik selejtezőkörében az egy fázissal korábban az Újpestet búcsúztató spanyol Sevilla állította meg a Zalgirist.

A Žalgiris a 15 ezer férőhelyes Žalgiris Stadionban játssza hazai mérkőzéseit, a nemzetközi porondon. Ez a stadion Litvánia legnagyobb stadionja. A hazai bajnokijait a klub a 2011-ben átadott LFF stadionban játssza, ami 5100 néző befogadására alkalmas. (Most utóbbiban lesz a mérkőzés).

2002-es Intertoto-Kupa alkalmával a litvánok 1 góllal kiejtették a kispestieket.

Hazai és idegenbeli mérkőzésre infók :
Hazai :
Az Európa-liga-találkozóra július 9-én és 10-én, 16–19 óra között árusítunk elővételben belépőket, amelyeket az előző szezonban megszokott helyszínen, az Új Hidegkuti Nándor Stadion Sport utcai pénztárában lehet megvásárolni, míg a 21 órakor kezdődő találkozó napján 17 órától lesznek nyitva a pénztárak a mérkőzés helyszínén az Illovszky Stadionnál.
Online: https://meccsjegy.mlsz.hu

Aki Kispesti Táborba szeretne menni az a C1-C2-C3-C4-es szektorokba vegye a jegyeket.
Idegenbeli :
Vilniusba egy nagybusz indul a klub jóvoltából, amelyre a helyet itt lehet igényelni :
http://honvedfc.hu/hirek/buszos-utazas-vilniusba/2019-06-25?fbclid=IwAR1ZSt1ZREBFhx3PZhchigeFY56zjFN1RYIBWoXS-MyiTry6TaeC4vnxk_M

Jegyekről nincs még infó.

Ultras Kispest felhívása :
Nincs információ

Zalgirisi szurkolók :
A klubnak több szurkolói csoportja is van, ezek közül a legnagyobb létszámú a Pietų IV nevet viselő csoport, amely szinte minden mérkőzésre elkíséri kedvenc csapatát.
Szoros kapcsolatot ápolnak Dynamo Kijevi a WBC-vel. (Legtöbbször mi a North Company-t) Illetve a szintén barátok a litván Atlantas nevű csapat fő csoportjával az 1996-as alapítású Vakaru Frontassal. Természetesen jobboldali csoportokról van szó.

Náluk országos szinten a kosárlabda hódít, ahol a Green White Boys talán jobb létszámot tud produkálni még a labdarúgáson mozgolódó csoportoknál is.

Átlagosan olyan 50 fő szokott lenni bajnokikon a tábor részleg. Ez várhatóan egy Európa Liga mérkőzésre változni fog.


2002-es Budapest túra :

17 évvel ezelőtt már jártak Budapesten az Albert Flórián Stadionban, ahol játszottak a Kispesttel, végül tovább is jutottak az Intertoto Kupában.
Beszámolójuk alapján egy emlékezetes vonatos és buszos túra lett a vége, az itt megjelent 49 főnek. 13 fő jött a mikróval , vonaton a többieknek meg wc papír nélkül... sok-sok megállóval tarkítva végül Bp-re értek. Pesten 39fok ,szinte hőgutát kaptak a litvánok, arra nincsenek hozzászokva ehhez. Majd a beszámoló alapján megjelent egy 30 év körüli Fradi huligán amelynek nagyobb volt a karja, mint a combja a túra írójának, aztán mégegy és mégegy, aggódott, volt a Fradistákkal pár Legiás is és a közös nyelv a Vodka lett végül... a stadionban mar csak alkoholmentes sör volt nagy fájdalmukra.
(Van egy litván beszámoló ,de több mindent nem tudok kiszűrni belőle, ha tudtok valakit aki tud litvánról fordítani írjatok nekünk.)


FK Zeta - Videoton
Első mérkőzés 2019.07.11. - 20:30 (Podgorica - Városi Stadion)
Második mérkőzés 2019.07.18. - 20.00 (Felcsút - Pancho Aréna)


Klubról :
A kezdetek

Az egyszeres montenegrói bajnok, kétszeres második és kétszeres harmadik helyezett FK Zeta Golubovcit 1927-ben alapították FK Danica néven, majd pár évig FK Napredak néven futott, 1955 óta pedig az FK Zetát használja. 1971-ig alacsonyabb osztályokban szerepeltek, ekkor jutottak fel először a jugoszláv harmadosztályt jelentő Montenegrói Köztársaság Ligába. A következő évtizedek java részét ott töltötték, szerezve ez alatt négy ezüstérmet, de a másodosztályba nem sikerült fellépniük.

Közelmúlt

Az 1990-es évek végén felgyorsultak az események a csapat számára, ugyanis előbb bajnokok lettek a harmadosztályban, majd 2000-ben a második vonalban is, így első ízben jutottak fel a jugoszláv első osztályba. Ettől kezdve Szerbia és Montenegró felbomlásáig ők számítottak a legsikeresebb montenegrói csapatnak, olyannyira, hogy 2005-ben az európai színtérre is kiléphettek – a sors fintora, hogy egy ex-jugoszláv csapat, a bosnyák Siroki Brijeg ejtette ki őket az első körben.

Az önálló montenegrói állam első bajnokságát 2006-07-ben rendezték és a Zetának sikerült is elhódítania a bajnoki címet, amelyet azóta négy további dobogós helyezés követett – a 2018-19-es kiírásban a harmadik helyen zártak.

A nemzetközi színtéren

Az idei a klub kilencedik próbálkozása nemzetközi porondon. 2007-ben kiejtették a litván FBK Kaunast, de azon kívül csak egyszer sikerült párharcokat nyerniük, méghozzá 2012-ben, egy szép menetelés során. Az első körben kettős győzelemmel verték az örmény Pyunikot, majd idegenben lőtt góllal kerekedtek a finn JJK fölé, a harmadik ellenfél pedig az FK Sarajevo volt, akiket megintcsak idegenben lőtt több góllal búcsúztattak. Az Európa Liga rájátszásában a PSV állította meg őket, hazai pályán 5, idegenben 9 gólt kaptak tőlük.

2007 és 2013 után ismételten ők adják a montenegrói bajnokság gólkirályát is, méghozzá a mindössze 19 esztendős Nikola Krstovic személyében, aki 33 meccsen 17-szer volt eredményes és már 92 élvonalbeli bajnoki áll a háta mögött. Őt februárban szerződtette a Crvena Zvezda, majd azonnal „visszaadta” kölcsönbe a Zetának.

Értékek

Ennek fényében nem meglepő, hogy a transfermarkt.de portál is Krstovicot tartja a legértékesebbnek a Zeta keretéből, 400 ezer euróra taksálják, majd a Partizan Beogradhoz júliusban csatlakozó csapatkapitány, Vujacic jön (325 ezer euró), aztán Goran Milojko (225 ezer euró), majd a moldáv válogatott első számú kapusa, Stanislav Namasco (200 ezer euró). A moldáv kapuson kívül még egy légiósuk van, a ghánai Yamoah.

Vujacic távozása mellett már több változást bejelentett a Zeta, a togói Nya-Vedji a rivális Rudar Pljevljából csatlakozik, míg Nemanja Sekulic, Armin Bosnjak és a Crvenához visszatérő Krstovic elhagyják a klubot.

A város

A Zeta székelyének számító Golubovci egyébként egy alig háromezres, elővárosokkal együtt pedig 16 ezres kisváros Székesfehérvártól mintegy 10 és fél óra, Podgoricától pedig 20 perc autóútra. A Sutjeska Niksicen kívül minden egyes montenegrói csapat a nemzeti stadionban, a Buducnost Podgorica hazai pályáján játssza nemzetközi kupamérkőzéseit, így volt ez a Zeta legutóbbi, 2017-es indulása során is. Mivel azonban a Buducnost ugyanúgy hazai pályán kezdi az Európa Liga-szereplést, mint a Zeta, ezért könnyen lehet, hogy a mi mérkőzésünkre nem csütörtökön kerül sor – vagy akár a pályaválasztói jog is felcserélődhet.

Vidi - Zeta kapcsolat

A Vidinek és a Zetának egy „közös” játékosa volt a történelem során, mégpedig 2011-es bajnokcsapatunk, majd 2012-es Európa Liga-csoportkörös gárdánk kezdő kapusa, Mladen Bozsovics, aki 2016 januárjától 2017 nyaráig szerepelt a Zetánál.

Szintén a Zeta játékosa volt egykoron az MTK 2016-17-es idényének első számú kapusa, a most a Lorient-nál játszó Danijel Petkovic. A 2010-ben az ETO-hoz igazoló, majd 2011 nyarán távozó Djordije Cetkovic 2011 tavaszát kölcsönben töltötte a Zetánál. Szintén kölcsönben fordult meg a klubnál az egy időben 3,8 millió euróra taksált szerb válogatott labdarúgó, Petar Skuletic.

Hazai és idegenbeli mérkőzésre infók :
Hazai :
Székesfehérváron 9 helyen, országosan több mint 300 TEX partnerirodában kaphatók a Vidi-jegyek (a teljes listát ide kattintva olvashatja).

Idegenbeli :
Szurkolóink a belépőjegyre váltható vouchert július 4-től július 10-én 17 óráig vásárolhatják meg, egységesen 1000 forintért. Meccsnapi jegyértékesítés a vendégszektorba a helyszínen nem lesz!
A montenegrói klub tájékoztatása szerint a fehérvári drukkerek részére 550 férőhelyes szektor lesz elkülönítve a Podgoricai Városi Stadion déli lelátóján a JUG-on.

A voucherek beváltásának menete:
A vouchereket belépőjegyre váltani meccsnapon, július 11-én 17:30-tól a meccs kezdetéig, 20:30-ig lehet a stadion vendégpénztárában. Ennek helyszíne: Podgoricai Városi Stadion (cím: 19. Decembar, Podgorica, Montenegro)

Értékesítés helyszínei:
A VidiShopban, mely a Csíkvári út 10. szám alatt, a MOL Aréna Sóstóban található, hétköznap 10:00-17:30 között (ebédszünet: 13:00-13:30) vásárolhatják meg a belépőjegyre váltható vouchert drukkereink. Országszerte pedig a Ticket Express több mint 350 partnerirodájában, valamint online szintén megvásárolható a voucher. Az online vásárláshoz nem szükséges Magyarországon tartózkodni.

Red-Blue Devils Ultras felhívása :
Nincs információ.

Zeta szurkolók :
2012-es FK Sarajevo elleni mérkőzés alkalmával elég jó létszámban voltak jelen (Vandali Sokolac a drapin). De azóta sem láttuk ekkora létszámmal a Vukovit a lelátókon. Több információ nincs róluk, viszont az tény, hogy Podgoricában a fehérváriaknak lehetnek meglepetések attól függetlenül, hogy pár éve amikor ott voltak (utolsó képen) nem történt semmi érdemleges.


Fehérváriaknak nem ismeretlen a stadion, néhány éve voltak ott a Mladost Podgorica elleni párharc alkalmával :

Dunaszerdahely - Cracovia Krakkó
Első mérkőzés 2019.07.11. - 20:30 (Dunaszerdahely - MOL Aréna)
Második mérkőzés 2019.07.19. - 19:00 (Krakkó - Marsall Józef Pilsudski Stadion)

Klubról :
A sárga-kékekre az Európa-liga első fordulójában a lengyel Ekstraklasa legutóbbi idényének negyedik helyezettje a Cracovia Krakow vár. A krakkói székhelyű együttes a lengyel labdarúgás legidősebb futballklubjának számít a maga 113 évével, a csapatot 1906.június 13-án alapították és ötször értek fel a csúcsra a lengyel élvonalban. A lengyel klubnak 1933-ban magyar vezetőedzője is volt Plattkó Ferenc személyében valamint a budapesti születésű Jesz Pozsony 1921-ben bajnoki címig is vezette a krakkói együttest.

A klub története..

A krakkói futball korai éveiben összekapcsolódott Henryk Jordan nevével, aki a Nagy-Britanniában eltöltött idő után visszatért szülővárosába és az ott élő fiatalságnak bemutatta a labdarúgást. Jordan nagy támogatója volt mindenféle sporttevékenységnek. 1889. március 12-én megalapította a Krakkói Játékok Parkját, amit a fiatalság csak Jordan Parkjának hívott. Később adottságaik szerint szakosztályokra választotta szét a fiatalokat, így teremtve meg a profi labdarúgás alapjait.

Azonban nem Krakkó volt a lengyel labdarúgás táptalaja. 1894. július 14-én Lwowban a hazai együttes és Krakkó játszott egymás ellen és a hazai csapat bizonyult jobbnak, aki 1-0-ra nyert Wlodzimierz Chomicki góljával.

A következő pár évben kiderült, hogy a futball itt is lassan felemelkedik az elismert sportágak közé. A labdarúgás hamar közkedvelt sportággá vált az egyetemisták körében és 1903-ban egy csoport klubot alapított Slawa Lwow néven (a nevet később Czarni Lwowra változtatták). Így alakult meg az első lengyel futballklub.

1904-ben lwowi egyetemisták egy csoportja egyidőben Eugeniusz Piasecki professzorral Krakkóba utazott bemutatójátékot játszani. A meccs vége 0-4 lett a krakkóiak javára és ez messzemenő következtetésekre adott okot a krakkói fiatalok ügyességét illetően.

2016.június 4-e döntő fontosságú dátum a krakkói futball történetében. Ezen a napon két osztályozó mérkőzést játszottak az egyetemi csapatok. Ezeket a meccseket még az újságokban is meghirdették. A CzarniLwow legyőzte a Bialo-Czerwoni csapatát, és a IV Gymnasium legyőzte az Akademicy-t. A krakkói szurkolók nagyon meglepődtek, mert először láttak valódi futballfelszerelést, amikben a Lwow játékosai érkeztek Krakkóba. Eldöntötték, hogy ők is profi felszereléssel, profi szinten űzik ezt a sportágat és megalapították a Cracoviát.

A klub sikerei, nemzetközi tapasztalat

Az idén 113 éves klub legnagyobb sikerének az öt megszerzett bajnoki cím számít, a piros-fehérek 1921, 1930, 1932, 1937 és 1948-ban bizonyultak a lengyel bajnokság legjobb csapatának. Ezenkívül két ezüstérmet és két bronzérmet is szerzett a bajnokságban a krakkói egyesület. A honi kupasorozatokban csupán döntőig és elődöntőig menetelt a lengyel gárda, a Ligapkupában 1952-ben döntőig jutott a Cracovia. Nemzetközi színtéren a Cracovia nem sok tapasztalattal bír, hiszen ez lesz a piros-fehérek negyedik nemzetközi kupaszerepelése. Korábban az Intertotó-kupában még 1983-ban az első főtáblás mérkőzését a Cracovia a Videoton ellen vívta. A csoportkörben a fehérvári csapat idegenben 3–1-re, míg hazai pályán 6–0-ra győzte le a lengyel gárdát. Az Európa-ligában ez lesz a második szereplése a krakkói gárdának, legutóbb a 2016-17-es szezonban jutottak ki a nemzetközi porondra, akkor a macedón FK Shkëndija búcsúztatta őket már az első fordulóban.

Játékoskeret :
A Cracovia Krakow játékosaink összértéke megközelítőleg 7,6 millió euró a transfermarkt.com szerint. A klub legértékesebb játékosa a lengyel válogaott Janusz Gol és a román szélső Sergiu Hanca 750 ezer euróval, de a szerb Bojan Cecaric és a lengyel Michal Helik értéke is 500 ezer euró. A lengyel klub keretében jelenleg három szlovák futballista is találhatunk, a veterán hálóőr Michal Peškovič, Michal Sípľak és Milan Dimun személyében. A keret átlagéletkora 28,9 évnek felel meg.

A júliusi DAC elleni Európa-liga selejtezőn már minden bizonnyal pályára léphet a FC Nyitra korábbi hálóőre Lukaš Hroššo, akik a Sosnowiec együttesétől igazol Krakkóba.

A klub egyik legismertebb játékosa a jelenleg AC Milanban is futballozó Krysztof Piatak aki korábban megfordult a Cracovia csapatában, ahol két szezon alatt 65 mérkőzésen 32 gólt szerzett a lengyel Ekstraklasában. (http://blog.footballfactor.hu)

Hazai és vendég mérkőzésre infók :
Hazai :
Első szakasz (kizárólag bérlettel rendelkezőknek): az értékesítés első három napja (2019. július 2-4.). Ebben a fázisban az eladás a pénztárakban (ma 14:00-tól) és online is folyik. A jegypénztárban szükséges az érvényes bérlet felmutatása. Online felületen: az alábbi link ma 17:00 órától aktív. Online vásárláskor a bérlettel rendelkező személy megadja klubkártyájának számát, s ekkor a helyére szóló jegy bekerül a kosarába. Jegyet vásárolni csak oda lehet, ahová az illető bérlete szól – vagyis nincs lehetőség más helyet választani.
Online (https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/fc-dac-1904-dunajska-streda-mks-cracovia-2019-07-11/)

Második szakasz (kizárólag klubkártyával rendelkezőknek, tehát a bérleteseknek is, akik azonban már nem jogosultak a saját helyükre): az értékesítés további három napja (2019. július 5-7.). Ebben a fázisban az eladás kizárólag a pénztárakban folyik majd.

Harmadik szakasz: a szabad értékesítés a pénztárakban 2019. július 8-tól július 11-ig tart.
A DAC store nyitva tartása :
Hétfő-szerda: 10:00-18:00 , Csütörtök: 15:30-23:00 , Péntek: 10:00-18:00 , Szombat: 9:00-12:00

Hétfő 2019.07.08. – Szerda 2019.07.10.
14.00-19.04: a MOL Aréna 1-es számú jegypénztára

Csütörtök, 2019.07.11. (meccsnap!)
17:30-tól: a MOL Aréna 2-es számú jegypénztára

Vendég :
A visszavágóra a Cracovia 708 jegyet biztosít a DAC szurkolóinak, méghozzá a J szektorba (vendégszektor) 10 eurós egységárért. A vásárláskor fel kell tüntetni nevet, címet és az útelvél vagy a személyi igazolvány számát. A jegyárusítás július 8-án, hétfőn indul.
Hivatalos esemény : https://www.facebook.com/events/2059241334372238/

YBS felhívása :
ON TOUR KRAKKÓ A FANKLUBOKKAL:
Szurkolói busz indul KRAKKÓBA az YBS Fanklub szervezésével és a többi fanklubbal karöltve az Európa Liga Cracovia - DAC mérkőzésére.

Indulás Dunaszerdahelyről a Szent István térről hajnali 4:00 órakor. Délelőtti órára tehető az érkezés Krakkó főterére. A mérkőzés után rögtön, a buszon előre egyeztetett időpontban indulnánk haza. Az út ára 35 euró ami magába foglalja az út árát és az egyenpólót. A belépőjegy áráról még nincs tudomásunk, azonban a szurkolói buszokkal utazóknak biztosítjuk a meccs belépőjegyeit.

Jelentkezési határidő július 10. Feliratkozni, jelentkezni a szokásos elérhetőségeken lehet, a befizetés sorrendje számít.

Fontos számunkra az egységes megjelenés, ezért a pólók beszerzése minden kiutazónak kiemelten ajánlott, ami a fankluboknál beszerezhető 7 euro/drb áron.

Az utazással, szurkolással kapcsolatos további részletekért kövessétek az eseményt
Mi mindenhol otthon vagyunk!

Hivatalos esemény : https://www.facebook.com/events/2059241334372238/

Cracovia szurkolókról :
A Cracovia szurkolói az egyik leghíresebb és leghírhedtebb Lengyelországban. Mivel zsidóknak mondják őket ezért ők provokációból felvették a Jude Gang nevet, hogy ezzel is beleröhögjenek az ellen arcába. Természetesen sem politikailag, sem vallásilag nincs közük a zsidósághoz, a legtöbb szurkolójuk hazafias beállitottságú, hasonlóan a többi lengyel táboréhoz. Az ultra részét a dolgoknak az Opravcy Ultras Cracovia formáció csinálja, ők felelősek a hangulatért és a különböző látványellemekért. A szurkolásba gyakran betudják vonni az egész stadiont, persze ez függ attól is, hogy mi folyik a pályán.

Hivatalos szövetségesek: Arka Gdynia, Lech Poznan, GKS Tychy, Sandecja, Tarnovia. Illetve egyre jobb a kapcsolat az LKS Lódz-al.
A szövetségesek biztosan ott lesznek Dunaszerdahelyen. (ugye ez alap a lengyeleknél)
A jegyeket 3 óra alatt gyorsan elkapkodták, biztosan megpróbálnak még a hazai szektorokba is bejutni, hiszen ez a 600 jegy kevésnek bizonyult.

A Cracovia tudja, hogy a DAC magyar klub, magyar szurkolókkal, így mindenbizonnyal nem is lesz semmi gond. Viszont Krakkóban érdemes lesz odafigyelni a magyaroknak, hogy klubszínekben ne nagyon lófráljanak, hiszen a Wisla könnyen Arkasoknak nézheti őket (azonos színek), ráadásul a wisla elég jó kapcsolatot ápol a slovannal.


Pár kép a Cracovia táborról :