Magyar Labdarúgó NB I. - 25.forduló
Facebook , Twitter , VK , Forum
UTE - VIDI 1-2
2.194 - néző

Újpestiek :


Fehérváriak :
RBD beszámoló :


Hosszú idő után újra olyan mérkőzést nyertünk, ami szurkolói szempontból fontos meccs. A lilák oda-vissza legyőzve.


A hét közepén egy találkozó keretében a csapat kapitánya, Marco Caneira és két helyettese Sándor Gyuri, Juhász Roli ültek le beszélgetni az RBD pár tagjával, a csapat körül kialakult helyzetről. A találkozón több olyan dolog is felszínre került, amely súrlódást okozott a szurkolók és a csapat között, és több olyan probléma is elhangzott, amelynek megoldását azonosan értékeltük. Az RBD megfogalmazta elvárásait a játékosok irányába, míg a csapat kérte a támogatásunkat az idény hátralévő részére…Ha már a klubvezetés kommunikációja 0 a szurkolók irányába, mi igyekszünk ezt is megoldani…

Tehát úgy mentünk Újpestre, hogy a brigád jelentősebb része a megbeszéltek szerint a szurkolás mellett döntött, míg mások a jelenlétükkel erősítették a csoport összetartását. Amolyan „all in” alapon döntöttünk a kiállás mellett, hisz látni akartuk, hogy legalább a játékosok megpróbálnak mindent megtenni a győzelem érdekében, ha már Gomes edzővel ilyen mély kátyúba kerültünk.

A mérkőzés körítéséhez tartozik egy olyan túlzott rendőrségi felvonulás, elrettentés, pénzkidobás – mindez egyszerre – amely nem embereket hoz ki a lelátókra, hanem a jóérzésű polgárokat riasztja el a labdarúgástól. Amikor több, mint 10 kerületben rendelnek el különböző intézkedéseket, egy olyan mérkőzés kapcsán, ahol 2000 néző van jelen, az felettébb érdekes döntés. És az átlag magyar állampolgár joggal lehet bosszús a labdarúgásra, annak szurkolóira. Hisz Fehérvártól kezdődően olyan rendőri felvonulást láthattunk, amely minden képzeletet felülmúlt. 100+ -os társaságunk miatt teljes utakat zártak le, kutyákat vezényeltek ki – szórták az adófizető forintjainkat.

A meccsre bejutás ismét viccesre - kellemetlenre – sikeredett, hisz a kis vendégketrecen belül 3-szor- 4-szer is ruházatátvizsgálást tartottak, majd jött az igazolvány ellenőrzése. Jegy be a leolvasóba, szűk forgókapun beesel, hogy újra átvizsgáljanak. Ha ez a családbarát mérkőzés, akkor milyen lehet az, amikor nem ilyen barátságosak a nézőkkel?!

Az egykor szebb napokat látott lilák hasonlóan kevesen voltak, mint az elmúlt években már oly sokszor. Elérték a mi Pápa elleni nézőszámunkat, pedig ők nem is tüntettek. Pár vicces nótát eldúdoltak, bár mintha ősszel ők is hasonló létszámban lettek volna a vendégeink…

Mi igyekeztünk összeállni, és az elmúlt hónapokban egyre jobban kedvét veszítő társaságunkat felpörgetni. Ez úgy-ahogy sikerült is. Köszönet a zwickaui kollégáknak a támogatásukért!

És bár a pályán szemkápráztató játékot nem láthattunk, azért az szembetűnő volt, hogy a csapat hajt, küzd - csak a játékunk veszett el.

A második félidőben Zé Lajos gyorsan duplázott és nagy volt az öröm a mi oldalunkon. Már-már zsebben érezhettük a győzelmet, amikor Gomes edző újra bebizonyította, mennyire alkalmatlan a vezetőedzői pozícióra, hisz a csapat legjobbját vette le a pályáról. Ezzel a lépésével sikeresen magunkra húztuk az újpesti csapatot, de szerencsére nem volt már idejük kiegyenlíteni… bár ha az edzőnkön múlik, tuti kitalált volna valami „jó” taktikát erre is.

A lefújás után a játékosok megköszönték a biztatást, mi pedig megtapsoltuk őket. Sándor Gyuri a tv-s nyilatkozatában szintén megköszönte a buzdítást és az interjú után külön kifutott a szurkolókhoz. Hasonló szellemű hozzáállást várunk el minden játékostól!

A meccs utáni elvonulásunk is hasonló biztosítást kapott, tehát a fél várost lezárták…Így kísérték a Délibe a társaságunkat…és még tovább is.

Mi a mérkőzés tanulsága? A csapat szenved, de megtett mindent a győzelemért. Gomes edző belelkesült, és már a maradásáról nyilatkozik…maradjon, csak ne a Videoton kispadján! Felőlünk mehet bármelyik riválisunkhoz, hasonló szereplést kívánunk neki!

Addig is a romokból kell felépítenünk újra a szurkolást, a szurkolói bizalmat a csapat irányába, amely Gomesnek "hála" igencsak mélyre zuhant az elmúlt hónapokban!

Van hátra még pár meccs, talán a dobogó meglesz!
Bejegyzés értékelése