A kaposvári túra arról nevezetes, hogy mindig olyan helyeken halad át az ember, ahol úgy érzi, megáll az idő. Most se volt másképp: egyutcás, furcsa nevű falvak, bezárt ÁFÉSZ üzletek, hosszú kilométeren keresztül tartó szántóföldek, erdőségek, kihalt autóutak fogadják az arra látogatót. A vége fele már kezdett unalmassá válni, szerencsére már ,,csak" 30 km volt hátra, meg persze a hazaút.. Sajnos egyedül kellett megtennem a lefele utat, mert útitársaim előbb indultak el, mint én. Végül egy órával a meccs előtt érkeztem meg Somogy megye központjába, ahol a rengeteg rendőr látványa fogadott. A stadion fele sétálva egy rendőrségi busz kanyarodott ki valamelyik utcából, tele rendőrrel. Az ember komolyan elgondolkodik, hogy háború lesz vagy egy egyszerű focimeccs.

Az autót egy utcában hagytam, de az ott tapasztalt látvány miatt úgy döntöttem, hogy biztonságosabb a stadion parkolója felé venni az irányt. Természetesen tele volt, mindössze egy hely volt szabadon, oda be is álltam. Beállás közben belementem egy gödörbe. Nem túlzottan érdekelt, azt hittem, hogy csak egy kátyú van ott. Kiszállásnál fedeztem fel, hogy egy félig betömött csatornába sikerült belemennem. Nem volt biztató, ezért átmentem egy másik helyre. Szerencsére ügyesen manővereztem a kitolatásnál, így nem történt meg még egyszer a baleset. Vajon a vezetőség miért nem inkább ezt a hibát orvosolja (biztos vagyok benne, hogy nem csak velem történt meg a dolog) ahelyett, hogy kivezényel több száz rendőrt?

A meccs előtt egy ,,Nyugodj Békében Kovács Zoli!" molinó is kikerült a drapik mellett. Nem lehetett amúgy panaszunk, jól kezdtünk, ugyanis Vécsei góljával megszereztük a vezetést, előtte Vernes ordító helyzetet hagyott ki, de szerencsére ez is belefért. Látszott a játékosokon, hogy szeretnék feledtetni a szurkolókkal a nehéz kezdést és ezért mindent meg is tettek. Az első félidőben még Holender lőtt egy hatalmas kapufát, a Kaposvárnak csak elvétve volt egy-két helyzete. Előnnyel vonulhattunk tehát a félidőre.

A második félidőben egy szöglet utáni furcsa szituáció miatt 11-eshez jutottunk, amit Vernes értékesített hatalmas örömünkre. Aztán a 60. percben Holender a félpályától elindult a kaposvári kapu felé és egy eszméletlen szóló után lőtt egy hatalmas kapufás gólt. Ekkor már éreztük, hogy a Kaposvár innen már nem fog felállni. Örömünket tovább tetézte az, hogy a csereként beállt Ivan Lovric is a hálóba bólintott egy szöglet után, ezzel már 4-0-ra vezettünk, ami már nem is változott. A végén ugyan a Kaposvárnak volt egy kapufája, ami aztán Kemenes kezében landolt, nyugtatta is utána a szurkolókat, hogy nincs baj, az övé a labda. Kiütéses 4-0-ás győzelmet arattunk, ezért érdemes volt leutazni! A meccs után pár játékos kijött megköszönni, hogy elkísértük a csapatot, majd egy kis várakozási idő után (amíg a hazaiak elvonultak) mindenki elindult hazafele.

Ki lehet jelenteni, hogy a csapat zseniálisan játszott, mindenki előtt le a kalappal! Bemutatkozott az új szerzemény, Godoy is, akinek meggyőző volt a játéka, kíváncsian várom, hogy a jövőben mire lesz képes.

Legközelebb csapatunk a Szigetszentmiklós ellen fog pályára lépni Ligakupa mérkőzésen, szeptember 4.-én.

CSAK A KISPEST, SZÉP VOLT FIÚK!!!Bejegyzés értékelése