Szentesiek :

Sor került a tavasz egyik legjobban várt mérkőzésére szombaton. Makói barátainkhoz látogattunk, és bár a bajnoki cím már a zsebben volt, de mivel Szentesn kívül csak Makón van szervezett szurkolás (nem is akármilyen...) ezért ez a meccs különös jelentőséggel bírt.

Már délben gyülekeztünk néhányan a Kossuth téren, hogy kisbuszokkal induljunk meg Makó felé. Makón a helyi ultrákkal egy kocsmában találkoztunk, ahol egy kiváló bográcsosra vendégeltek meg minket, amit ezúton is hálásan köszönünk!

Néhány "üdítővel" kísértük le a kaját a kocsmában, páran még befutottak tőlünk és a makóiaktól is, aztán megindultunk a pála felé, közben helyenként dalolászgattunk is közösen a lángszórósokkal.
Elhelyezkedtünk az egyik kanyarban, ahol további szentesiek csatlakoztak hozzánk, összesen szerintem 30-an is lehettünk. Kirakosgattuk a drapikat, aztán a meccs kezdetén egy kisebb koreográfiát mutattunk be, megemlékezve a 100 éves Kinizsiről, kék-piros színekkel megspékelve (kiszászlók és füstök segítségével).
A makóiak is bemutattak egy szép látványt, sőt ők a második félidő elején is piróztak egy nagyot, látszott, hogy sok melót fektettek ebbe a meccsbe.
A meccsen a Kini szokásához híven győzött, a "sporinak" nem nagyon tetszett a szurkolói tevékenység, egyszer még a meccset is megszakította, de szerencsére különösebb probléma nem adódott.
Mi tisztességgel végigszurkoltuk a meccset, még egy-két újabb dal is bevetésre került, ezek közül a magyar népmesék dallama aratott igazán nagy sikert, de volt közös szurkolás is a lángszórósokkal, ahol kifejeztük azon véleményünket, hogy a modern fociból nem kérünk!

Meccs után közös ünneplésre került sor ismét.

Aztán a brigád egy része még elmerült a makói éjszakában, egy kiváló koncerten, amit szintén a makói szurkolók szerveztek.
Összefoglalva egy nagyon jó napon vagyunk túl, a makóiak igazán kitettek magukért mind a szervezés, mind a szurkolás terén, de az is nagyon örömteli volt, hogy ilyen nagy létszámban jelentek meg szentesiek, hogy a csapatot buzdítsák!