Magyar Labdarúgó NB2 [Liga 2.]
2012.10.12
Szeged - Békéscsaba 0-0
1200 néző

BÉKÉSCSABAIK ÖSSZEFOGLALÓJA :
A meccs előtti napon, csütörtökön 6 csabai ment át Szegedre, hogy ott töltsék az éjszakát. Többen közülük ott tanultak, így ismerik a helyeket, és a szegedi arcokat is. A hazaiak egyik kedvelt kocsmájába mentek le iszogatni, így nem véletlen, hogy a csongrádiak meg is találták őket. 15 szegedi hívott boxra 6 csabait, akik érthetően nem mentek bele a túlerővel szemben, hanem 5 az 5 elleni fair küzdelmet kértek, amibe viszont a hazaiak nem egyeztek bele... A fő "arcunknak" egy szegedi benyomott egyet oldalról, de aztán vissza is hátrált, így nem lett semmi az egészből, véget is ért ezzel ami el sem kezdődött.
Másnap 9-en mentünk le Szegedre két autóval közel két órával a kezdés előtt. Találkoztunk a másik 6 csabaival, így 15-en járkáltunk egy ideig a stadion melletti lakótelepen. Helyiekkel nem találkoztunk. Ekkor hívtak minket a vonattal érkező sima szurkolók, hogy most szálltak le Szeged-Rókuson, és a rendőrök megkérték őket, hogy ne hangoskodjanak, ne "szerepeljenek", mert 35-40 szegedi vár rájuk a közelben. A Restiből a mieink is látták a szegedieket, ők is ezt a létszámot erősítették meg. Az egyik tízemeletes aljában elfogyasztottunk még egy italt, aztán bő fél órával a kezdés előtt elindultunk a stadion irányába. Egy felderítőnk előrement, de a Szeged Plázánál csak egy hadseregnyi rendőrt látott posztolni, így ketten el is mentek a kocsikhoz a drapikért. A másik 13 emberünk ekkor futott össze a szegedi brigáddal, akik egy jól indított attakkal szétkergették a mieinket. Egy srác tudott nekik igazán felállni.
A meccsen semmi érdemleges. 50 csabait (ebből 35 igazi szurkoló) őrzött kb 120 rendőr. Vicc volt az egész. Még a drapikat se akarták engedni kitenni, hosszas huzavona és némi lökdösődés után oldódott meg ez is. Hangulat közel a nullához.
Meccs után a Pláza parkolójában, ahova a kocsikat letettük 10-en vártak minket a hazaiak egy furgon mögé bújva. 4-en mentünk a kocsihoz, de nem támadtak. Álltak a furgon mögött tőlünk 15 méterre. Aztán megjött a többi csabai egy hadseregnyi rendőrrel, ekkor előjöttek a hazaiak, és rendőrök mögüli műbalhét csináltak.
Indulás után ismét megállt az autós brigád a pálya melletti lakótelepen. Láttuk, hogy egy szegedi srác telefonál a többieknek. Vártunk néhány percet, de amikor megláttuk, hogy ismét jelentős túlerőben támadnak, elhajtottunk.
Ennyi. Elismerjük, hogy ezt a napot a szegediek nyerték. Jól mozogtak, sokan voltak. Nem tudjuk mennyi miskolci volt velük, de többször "csak a diósgyőröztek", illetve több diós tetoválást láttunk a kerítés melletti pózolásnál a stadionban. Mindenesetre kíváncsiak vagyunk, hogy kb 20 évnyi ellenségeskedés után mikor lesz az első alkalom, hogy csak szegediek lesznek ellenünk (tavaly sok miskolci és néhány soproni erősítette őket, korában mindig a vásárhelyiekkel álltak össze, de velük már a mi viszonyunk sem rossz)?
A mi részünkről pozitívum, hogy a tavalyi debreceni túránk után, amikor 3 órával a meccs előtt végigvonultunk rendőrök nélkül a városon, majd felálltunk a hívott emberieknek, most Szegedre mentünk el a rendőrök kijátszásával, és cirkáltunk szabadon a városban. Respect azoknak, akik ezt bevállalták! A Duna TV meg bassza meg a péntek 15 óráját!

SZEGEDIEK ÖSSZEFOGLALÓJA :
Csütörtök estéről csak annyit,hogy jött egy teló 6-8 Csabai Szegeden.14-en végig jártuk a várost mire kiderült,az egyik olyan helyen tanyáznak,amit mi előszeretettel szoktunk látogatni...

Ki lettek hívva,ment a szócsata,letagadtak mindent,azt sem tudták,hogy jóban vannak a Nyíregyiekkel stb... smileMondták,hogy másnap adják 15-ben,de most csak bulizni jöttek.El csattant egyetlen egy pofon,és ennyi volt a csütörtök este.

Nem akartunk leereszkedni a Nyíregyiek szintjére,így nem lettek bedarálva,holott semmibe nem került volna...

Mai napról:

Reggel 15-en összegyűltünk főzőcskézni,mert lejött 5 Diósgyőri.azaz öt Diósgyőri smile (TEHÁT ENNÉL TÖBBEN NEM IS VOLTAK KÖZÜLÜK)

Délkörül kimentünk a stadionhoz,akkor már javában készültek a rendőrök... Kb 150-en lehettek...

Kb 25-en de max 30-an lehettünk már az egyik krimóban,miután kinéztünk a vonat állomásra,mert jöttek kb. 20-an vonattal.Ott a rendőrök toppon voltak,nem volt semmi.

Majd vissza a kocsmához.

Ott tanyáztunk kb. fél órát,mire valaki fut,hogy jönnek a lilák hátul a plázánál.

Igazából mindenki csak nézett először,hisz nem tudtuk elképzelni,mivel mindenhol rendőrök álltak csapatokba.Hátra mentem én is,és mit add isten tényleg ott voltak 15-en. smile

Elkezdtünk kiabálni,hogy itt vannak,mire megindult mindenki feléjük közülünk.Maximum 25-30-an lehettünk.

A panelok között elindultunk egymás felé,majd 20-30 méterre megálltunk egymással szemben.Lilák többsége símaszk,illetve nindzsában.Kicsit olyan ustawkásnak tűnt a dolog,de mivel rohadtul nem az volt,így egy támadás elkiáltás után meg is rohamoztuk őket.

Gondolom a túl erő láttán,szét is futottak.Egy emberük maradt ott,ezúton is nagyon nagy respect G.D.-nek,mindannyiunk nevében.

Panelok között még ment a kergetőzés,aztán páran be a kocsiba lilák közül (ott pár kosza rúgás még a kocsira),páran pedig felszívódtak a panelok között.

Ez az egész kb 6-8 percig tartott.Elég érdekes,hogy itt ott rendőr csoportok,de rohadtul nem voltak a helyzet magaslatán,habár többünk szerint is szimpla szegedi járőrök voltak beöltözve...

Meccs:
Mi oldalunkon kb. 80 fő,elejétől a végéig nagyon jó szurkolás.
Csabaiak kb 30-an,elején pár rigmus majd semmi meccs végéig.
Meccs végén még jött egy teló,majd ugyan úgy meg lett kergetve ugyan az a 10-15 fő,be kocsiba majd uccu neki.
Nagy vonalakban ennyi

Ennek ellenére tudjuk hol a helyünk!
CSAK A SZEGED

Szegediek :


Békéscsabaiak :
Bejegyzés értékelése