Európa Liga
3.selejtezőkör ,1.mérkőzés 
2012.08.02.
VIDEOTON - Gent 1-0
5500 - Néző

VIDEOTON :Ha csütörtök, akkor Európa Liga. Ha csütörtök, akkor öröm a Sóstói Stadionban.

A tót kutyák kiejtése után egy erősnek tűnő belga csapat látogatott a hozzánk, elég magabiztos nyilatkozatokkal.

Érződött a meccs előtt, hogy az on-line felületen nem olyan gyorsan „pirosodik be” a stadion, mint egy hete. Ennek megfelelően a társaságunk is lassabb ütemben gyülekezett, és nem lehetett látni az arcokon azt a feszültséget, mint a szolgák érkezése napján. No meg persze jóval kevesebb rendőrt lehetett látni, kevesebb szirénát hallani…

Mivel a genti brigád érkezéséről semmilyen információnk nem volt, ezért a teljes nyugalom jellemezte a stadion fele induló társaságunkat. Persze az immár szokásos rendőri kíséret most sem maradt el.

A stadionnál azért érződött, hogy nem egy átlagos bajnoki mérkőzésre gyülekeznek az emberek, tömöttebb sorok voltak, de mégsem volt meg a Slovan elleni felhajtás.

A mérkőzés kezdetekor ismét elénekeltük a Himnuszt, majd megindult a szurkolásunk. Mondhatni 3 –as sebességi fokozatban toltuk, amikor is a dobunk behalt, a másik pedig a raktárban pihent. Gyors szerelés után már ismét segítette a szurkolást, bár frenetikus hangulatról nem beszélhetünk. Ehhez a pályán zajló események is nagymértékben hozzájárultak, hisz a magyar bajnokságban ritkán játszanak ellenünk fölényben, míg a belga csapat néha nyomasztóan a mi 16- osunk előterében labdázgatott.Mindenesetre a védelmünk stabilan állt a lábán, így a félidő lefújásakor a 0 – 0 –ás döntetlen jó eredménynek volt tekinthető.

A második játékrészben a csapatunk egyre veszélyesebben játszott, és egy Kokó – Nikó összjáték után megszereztük a vezetést. Egymás nyakában ugráltak az emberek, és az utolsó negyed órában végre igazán jól szóltak a dalok. (ha belegondolok, mi lett volna egy hazai gólnál a slovan ellen…) A végére maradt az 1 gólos előnyünk, így újra együtt örülhettünk a csapattal. Pláne annak tükrében nagy az öröm, hogy egy masszív, jó csapatot győztünk le, és reális esélyünk maradt a visszavágóra.

Itt szeretnénk felhívni a szurkolótársaink figyelmét, hogy mivel a klub nem szervez utazást Belgiumba, ezért mindenkinek egyénileg kell megoldani a túráját! De nem kell aggódni, mert az RBD tagjai már vásárolgatják rendesen a fapados repülőtársaságok jegyeit, tehát leszenk ismerős arcok a gépeken J
Vasárnap pedig aki csak tud, az jöjjön szurkolni velünk Újpestre, és ismételjük meg a májusi eredményt / hangulatot a vendégszektorban!
Hajrá vidi! Álé RBDGÓL :

Bejegyzés értékelése