Magyar Labdarúgó NB I. 2015/2016 - 4.forduló
Facebook , Twitter , VK , Forum
VIDI - FTC 1-3
5.060
 - néző


Életre szóló élmény volt a szombat esti – mondta a találkozó után egy Ferencváros-szurkoló az nb1.hu-nak. – Odaértünk a stadionhoz, de a bejáratnál nem akartak minket beengedni. Aki nem székesfehérvári lakos volt, annak az elején megmondták, hogy nem juthat be a meccsre. Ezután egyre nagyobb tömeg lett, és megérkezett az RBD is szép számmal, majd megpróbálkoztunk a székesfehérváriakkal együtt bejutni. Akkora volt az egyetértés, hogy még egy Videoton mezt is rám húztak. Egy ideig problémás volt a bejutás, de megérkeztek a rendőrök, akik kijelentették, hogy márpedig mindenkit be kell engedni, különben az emberek agyon fogják taposni egymást. Ezek után teljesen zökkenőmentesen ment minden. A biztonságiak annyit kértek, hogy ha lehet, akkor egyik szektorban legyen a fradisták, és egy másikban a vidisták, hogyha bármi történne, akkor úgy tudjanak intézkedni. A 15. percben sikerült bejutnunk, az lett megbeszélve, hogy egy dalt a székesfehérváriak, majd egy dalt a fradisták énekelnek. Az RBD kezdte az éneklést, mi meg ütemesen tapsoltunk a dalukra. Ezután mi jöttünk, elkezdtünk szurkolni, üzentünk Kubatov Gábornak, és megmutattuk, hogy milyen az, amikor mi szurkolunk. Az első dalunk az „Itt van a tábor, Kubatov, itt van a tábor” akkora ovációt váltott ki az emberekből, hogy hazai oldalon, a családi szektorban tapsvihar tört ki. Ez így ment a meccs végéig, akkor már elkezdtünk a szeptemberi románok elleni meccsre is hangolni pár dallal. A mérkőzés után külön mentünk ki, de a stadion előtt találkoztunk a székesfehérvári szurkolókkal, akik sok sikert kívántak nekünk a bajnokságban, és ahhoz is, hogy visszajussunk a lelátóra. A hazaút is nagyon jó volt, mert az autópályán ferencvárosi szurkolók voltak mindenhol. A lényeg, hogy béke volt! Az RBD-nek óriási tisztelet járt, hogy beengedtek maguk mellé. Nem állítom, hogy barátság szövődött, de a tisztelet mindenképpen megvan. A találkozó előtt és után végig egymás nyakában voltunk, megköszöntük nekik a segítséget, amire azt a választ kaptuk, ne vicceljetek! Egy a cél! Ennyit arról, hogy szurkolói kártya vagy kemény biztonsági intézkedések kellenének ide. Foci kell az embereknek! A biztonsági szolgálat emberei a meccs után azt mondták, hogy nagyon rég volt olyan mérkőzés, amikor semmi dolguk nem akadt, és hogy ezt mindig így kéne.





Egy ferencvárosi szurkoló a tegnapi mérkőzésen, egy korábban szerzett Videoton sálat ajándékozott egy hazai szurkoló kis srácnak. Ilyen a mai szurkolói társadalom, ettől rettegnek a családok. Ja nem! Illene már végre, hogy felnyitódjon a média és a közvélemény szeme is. Íme egy sokat mondó összeállítás,- amit ajánljuk a figyelmükbe .:


Végezetül a vendégszektorban levő szkenneresek, akik közül a meccs végén jó-páran biztatták a játékosokat, hogy menjenek oda a TÁBOR-hoz.

Frissítés : 

Lökés, köpés, ütés, életveszélyes fenyegetés. Mondhatnánk a szokásos, ezek ugyanis sajnálatos módon egyáltalán nem egyedi jelenségek a különböző biztonsági szolgálatok rovott múltú munkatársaitól. Hetente vernek össze valahol szurkolót, aláznak meg drukkert a hozzátartozói előtt. Ezt azonban megelégeltük. Ha Kubatovék valamiért ragaszkodnak is a bűnözőkből verbuválódott szabadcsapatokhoz, a rendőrség pedig valamiért félrenéz, akkor majd mi megszervezzük az ellenőrzést a jómadarak felett.

Ennek első állomás volt a hétvégi Videoton-Ferencváros mérkőzés, ahol mintegy féltucatnyi ügyvéd és jogvédő figyelte a történéseket, köztük egy országgyűlési képviselői is. Hogy a szekus fiúk nem csak agresszívak, hanem teljesen tökkelütöttek is, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a hétvégén történtek: éppen az országgyűlési képviselő társaságában tartózkodó ügyvédbe és egy civil jogvédőbe sikerült belekötniük. Innentől a történet a megszokott menetrend szerint zajlott: lökés, köpés, ütés, életveszélyes fenyegetés. Talán drog hatása alatt. Ezt majd az eljárás tisztázza.

A labda mindenesetre már Pintér Sándor belügyminiszter asztalán pattog, aki vagy kiáll a fideszes klubvezetők által alkalmazott szekus pénzmosodák mellett, vagy fellép az ököljog ellen.

Ezúttal a srácok nem kiscserkészekbe álltak bele, hanem az ilyen típusú jogsérelmekre szakosodott személyekbe, tették mindezt egy országgyűlési képviselő előtt.

A feljelentést az érintettek azonnal megtették, az eljárás megindult, a 235-ös, a 271-es (mindkettő sárga mellényben) és az 1-13-as hosztesz lányok beazonosítása folyamatban van, talán már meg is történt.

Az egyik bántalmazott személy ambuláns kezelőlapja eljutott hozzánk, mondjuk úgy, befújta az ablakon a szél. Jó hír a 235-ös szekusbűnözőnek, hogy cselekményével "csak" a Btk. 164 § (2), azaz a könnyű testi sértés tényállását valósította meg. Persze vannak súlyosbító tényezők. Ha van priusz vagy felfüggesztett börtönbüntetése Mr. 235-nek, akkor viszont nagy bajba kerülhet, ugyanis könnyen kipontozódhat.

Amit mi a magunk módján felelősségünk teljes tudatában ígérhetünk, hogy a Ferencváros drukkerére kezet emelő személyek nyilvános tárgyalására majd portálunk is mozgósít. Mert egyrészt kemény fiúk köztünk is vannak, másrészt pedig aki egy fradistára kezet emel, annak le kell hajtani a kezét. Ez az elrettentő ítélet mellett a minimum. - FradiMob



Képek : Cokekrisz , www.fotoapalyaszelerol.com , www.rbd.ultras.hu , Hungarian Ultras