Videoton-Haladás (7-0) 23. forduló, beszámoló
Április 12 –én több heti egyeztetést követően a teljes csoport, és a velünk szimpatizáló szurkolók - családok, nők, gyerekek - a stadion melletti parkolóból szurkoltak a Csapatnak.

Annak a Csapatnak, amelynek tagjai mindent megtesznek, hogy az idén egy minden tekintetben történelmi szezont zárjunk. Nagy esélyünk van a bajnoki cím újbóli elhódítására és jelenleg mind a Magyar Kupa, mind a Ligakupa küzdelmeiben rendkívül jól állunk.

A sors iróniája azonban, hogy életünk szezonja egy olyan időszakban zajlik, amikor az MLSZ, a klubok és a szervezett szurkolói csoportok között olyan sérelmek alakultak ki, aminek a következtében egy országos mozgalom keretében maradnak távol a szurkolók a stadionoktól.

Lassan a feltupírozott nézőszámok mellett is 2000 fő alá csökken a mérkőzések látogatottsága, és ez hosszú távon nem lehet jó senkinek, aki érdekelt a magyar labdarúgás sikereiben.

Itt Fehérváron a nyári 37 fokos kánikulában a tábor részvételével sokkal többen voltak a meccseken, mint jelenleg, amikor már 11 pontos előnnyel vezetjük a bajnokságot.

Az ultrák mellett elmaradnak a családtagjaink, a barátaink is, akik szintén nem értenek egyet a most zajló folyamatokkal. Elmarad sok száz alkalmi meccslátogató.

No, de a vasárnapra visszatérve csak annyit jegyeznénk meg, hogy annak a hangulatnak ami a parkolóban uralkodott, normális helyzetben a stadionban lenne a helye! Szóltak a dalok, a dobok, a trombita. Gyúltak a tüzek, a füstök. Lengtek a zászlók, ugráltak a fiatalok, idősek, a gyerekek és a velünk együtt szorító CSALÁDOK. De sajnos most rendkívüli idők járnak, és ezért nem tudunk bent lenni a stadionban. Ha a kompromisszumos javaslataink nyitott fülekre találnának, akkor az mindenkinek megnyugtató megoldást jelenthetne.

Mindeközben a csapat 7 góllal terhelte meg a Haladás kapuját, ezzel is jelezve, hogy ez a Csapat többre hivatott és ezzel az edzővel és kerettel egy fényes jövő előtt állhatunk.

A lefújás után a játékosok – miután megtapsolták a stadionban helyet foglaló nézőket – örömmel futottak ki hozzánk megköszönni a szurkolást. Mezek cseréltek gazdát, mi pedig énekkel biztattuk a srácokat.

Hajrá Vidi! Legyetek újra bajnokok!
Álé RBD!

Képek : www.rbd.ultras.hu