Diósgyőriek pénteken a lengyel barátaikkal ,Bełchatów szurkolóival.




SuD (DVTK) + Valient Boys (GKS Belchatów)

A diósgyőri ultrák egy nagyobb csoportja ezúttal sem volt jelen a stadionban, változatlanul a beléptetőrendszer ellen tiltakoztak, és egy vendéglátóipari egységből, a tévé elől követték az eseményeket, mégpedig nemzetközi szinten, ugyanis Lengyelországból érkezett drukkerek is velük vannak. Utóbbiak hiába tettek meg ekkora távolságot, nem váltottak belépőt, nem jöttek be a stadionba, így vállalva sorsközösséget a diósgyőri fanatikusokkal.





Ferencvárosiak :



Mérkőzés után :


Ferencvárosi szurkolók közleménye :
2013 április 21-én megtartott Diósgyőr-Ferencváros mérkőzés után, több száz Ferencváros szurkoló indult gépjármű konvojokban Budapest irányába, amelyben érthetetlen módon egy Diósgyőr szimpatizánsokat szállító személygépkocsi is haladt, ablakán Diósgyőr sálakat lobogtatva!!! A gépjármű hirtelen egy ház előtt megállt, mely mellett Ferencvárosi autók is megálltak a feltorlódott forgalom miatt! Szóváltás alakult ki, melyet a piros-fehérbe öltözött kisebbségiek késsel óhajtottak rövidre zárni és két embert is megszúrtak!! Egyiküket a comb hátsó részén, a másikat pedig a karján a tricepsz izmot átvágva!! Ezután a társaikat védelmező Fradi szurkolók elől bemenekültek a házba a provokálók!! Ezután pedig megérkeztek a rendőrök és már semmi érdemleges nem történt! Az esettől kb.500 méterre, a szúrt társaink segítségére érkező több száz Fradi szurkolót, a rendőrök könnygázzal és gumibotozással tudták csak megfékezni!! E közlemény azért jött létre, mert a sajtóban több ferdített, vagy teljesen alaptalan, kitalált történet jelent meg!! (buszból kiszálló,kapu elé vizelő szurkolók...) A Ferencváros szurkolói nem tűrik és nem támogatják a médiában hamisan megjelenő híreket! Természetesen ezeket az embereket nem azonosítjuk a Diósgyőr igazi szurkolóival, akik egyből az esemény után, mindenféle ellenszenvet félretéve, segítségüket ajánlották, amit köszönünk nekik! Jobbulást sérültjeinknek, csapatunknak pedig jobb játékot kívánunk! Hajrá Ferencváros!!

72 órán belül kell dönteni arról, hogy szabadon engedik őket vagy kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. A tettlegességig fajuló összetűzésnek egy súlyos, nyolc napon túl gyógyuló és öt könnyebb sérültje volt, köztük helyiek és vendégdrukkerek is akadtak. A nyomozás jelenleg is tart súlyos testi sértés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.
A Magyar Labdarúgó-szövetség mélyen elítéli az eseményeket, de a történtek miatt nem vizsgálódik külön, mivel a balhé a stadionon kívül történt és így nem tartozik a hatáskörébe.

Gyerekeket és nőket is könnygázzal fújtak le a rendőrök, amiért a Fradi-szurkolók tájékoztatást követeltek társaik megkéselése miatt.

Diósgyőriek beszámolója:
Tegnap délután csoportjaink néhány tagja megpróbálta meglátogatni a sérült fradistát. A 4 főből 1 jutott be, a többieket feltartóztatták a rendőrök és elég bunkó stílusban elküldték őket onnan. Rendőrök voltak még a kórtermeknél is. A sikeresen bejutó srác beszélgetett a sérült sráccal, aki elmondta azt ami a lenti közleményben van, hogy tudják, hogy semmi köze a csoportoknak a késeléshez és hogy cigányok voltak az elkövetők. Az is elmondta, hogy még aznap elviszik kihallgatni a rendőrségre, majd hozzák vissza

Bónusz :