Magyar Labdarúgó - NB II. [2nd LIGA]
2020.10.25.
NYSFC - DVSC 1:1
5.860 - néző

Igazi hangulat volt, reméljük minél több ilyen lesz itthon.
Nyíregyháziak csabaiakkal és győriekkel voltak kiegészülve.
Loki meg pár hmvhelyivel.

Hazaiak : 

Nyíregyházi beszámoló :
Évek óta nem játszottunk a Lokival, az NB2 posványában sínylődünk, így mikor a hurkák kiesése már eldőlt, kis túlzással népünnepély volt Nyíregyházán. Már akkor sejteni lehetett, hogy az elmúlt pár év legjobb mérkőzése várható. A készületeket is ennek tükrében tettük meg. Készítettünk egy 14 méter széles „Szpari az élet!” kiírást, illetve a nemzeti ünnep alkalmából egy „Előre mind kit hív a hon” kiírást. Természetesen üzentünk a hurkáknak is: ”Hajdúsági falunap: ismét régi medrében folyik a szar.” A meccs előtt sem szerettünk volna az elmúlt évek hibáiba esni, így már délelőtt egyben volt a brigád egy része, ami délután 3 órára elérte a 80 főt. Ehhez csatlakozott még 7 békéscsabai és 5 győri barátunk.
A készülődés hiábavaló volt, a nagy szervezettségéről híres konda ezúttal nem jutott be…akart, de nem… Érdekes, amikor 30-40 nyíregyházi volt egyben az elmúlt években, akkor sikerült, most nem…! A mérkőzés előtt egy órával vonultunk át a gyülekező pontról a stadionhoz, útközben nem találkoztunk sem rendőrrel, sem a Szívtiprók Ultras Debrecen Jugend Hooligans (Casual? Fanatics?) vagy, hogy is hívják magukat. A 300 férőhelyes szektort teljesen megtöltöttük, a szurkolásba gyakran az alattunk lévő lelátórészen is bekapcsolódtak. Jó érzés volt látni a tömött lelátót, sajnos nem ehhez voltunk szokva az elmúlt években.
A mérkőzés elején került kihúzásra a nagyobb kiírásunk, mögötte pedig 25-25 kis-, illetve nagyobb lengetős színesítette a látványt. A mérkőzést végig nagy hangerővel, lendülettel szurkoltuk végig, az egyszerűbb pörgősebb rigmusok domináltak. Évek óta kérik tőlünk, hogy vegyük már észre, nem vagyunk ultrák, ami olykor lehetne is jogos, DE NEM TŐLÜK. Lassan harminc éve görcsösen próbálják lemásolni az időszerű európai Ultra trendet, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Kívülről is kb. annyira tűntek egységesnek, mint Bosznia. A kiírásaik gyerekesek voltak, biztos az egyik Harry Potter fejű fiataljuk találta ki. A szombati edzéslátogatás megtette a hatását, a játékosok átérezték a mérkőzés súlyát, végig küzdöttek, hajtottak.
A vezetést is sikerült megszereznünk, amit egészen a 93. percig meg is őriztünk, de a Lokinak végül sikerült kiegyenlítenie. Szánalmas volt nézni, ahogy a milliárdokkal teletűzdelt csapat góljának, hogy örültek a lesajnált tirpákok ellen. A lefújás után megköszöntünk a csapatnak a hozzáállását, a szomjasabbak pedig folytatták az italozást. Szurkolói szempontból lényegesebb esemény már nem történt. Barátainknak köszönjük a támogatást.
 
Vendégek :

Egy kb. 70 fős – főként fiatalokból álló – társaság már a kora délutáni órákban Nyíregyházára indult egy kis “városnézésre”, azonban a vártnál hamarabb villant fel a kék sziréna… Egy nagybusznyi Vecchio viszont valamivel közelebb jutott az ellenhez, de – a rendőri beavatkozásnak köszönhetően - összeütközésre itt sem került sor.

Szurkolásról videó :

Képek : uisf.de - Unterwegs , Haon , Szon , DVSC.hu , Nyíregyháza Spartacus FC , Hungarian Fanatics , Palánki István