Magyar Kupa 3.forduló
2015.10.14.
Nagyecsed - FERENCVÁROS 0-10
3.000 - néző 



Green Monsters : Futballünnep Nagyecseden!
A kisváros apraja-nagyja a pálya körül, kolbász, lángos, több mint 800 fős Tábor hétköznap kora délután 300 km-re Budapesttől, majális hangulat. És egy 10-0-ás végeredmény után mindezt megköszönő nagyecsedi futballcsapat.

A Fradinál zombiként, lehajtott fejjel, a nevüket skandáló szurkolókat észrevenni nem akaró, öltözőbe siető játékosok. No meg fenyegetőző security, rohamrendőr sorfallal biztosított elvonulás. Vagyis a jelenkor abnormális ferencvárosi "rendjének" megszokott elemei...
Egy biztos, a Tábor újra ott volt és egyre kevesebbszer tudják majd megakadályozni, hogy ott legyünk! Az is biztos, hogy a Tábor vissza fog jutni, mert ott a helye és ez az élete.
Sokaknak viszont, akik a klubnál dolgoznak nincs ott a helyük.
Milyen, a sport- a fair play szellemét, a tisztességet nem ismerő ember lehet az, aki megtiltja a játékosoknak, hogy megköszönjék a biztatást saját szurkolóinak?

A játékosoktól meg csak annyit kérdeznénk, hogy tényleg ennyire féltek a vezetőktől?
Nekünk hiába mondjátok négyszemközt, hogy velünk vagytok, szurkoltok nekünk, ha aztán lehajtott fejjel lesétáltok.

Megértjük, hogy a fizetésetek meg családotok biztonsága múlik ezen, de nézzetek fel az égre és képzeljétek el, hogy a korábbi legendáinknak erről mi lenne a véleménye.
Legendák márpedig nem lehajtott fejjel születnek!

Ezúton köszönjük a nagyecsedi futballklub és a helyiek kitűnő vendéglátását, példás vendégszeretetét. Egy újabb klub akik nem engedtek a nyomásnak és akiknek hálásak lehetünk.
És a játékosok helyett is megemeljük a kalapunkat a helyszínen szurkoló Ferencváros szurkolók előtt!

HAJRÁ FRADI!
ÖRÖKKÉ KITARTUNK!
A NEMZET CSAPATA... VOLTUNK...
A CSAPAT NEM FOGADTA EL A VENDÉGLÁTÁST...

Arról már beszéltünk, hogy Nagyecseden vezetői utasításra a játékosoknak tilos volt megköszönni a biztatást a szurkolóknak, akik sajnos ennek eleget is tettek, ám történt még egy Ferencvároshoz szerintünk méltatlan eseménysor.
Nagyecseden tegnap ünnep volt és természetesen a helyiek mindent megtettek, hogy a Ferencváros kedvében járjanak, sütöttek-főztek, de a csapat nem fogadta el a vendéglátást, beültek a buszba és rendőri kísérettel hazamentek.

Talán abban már minden Ferencváros szurkoló egyetért, hogy a vezetőségünk stílusa, pökhendisége enyhén szólva visszataszító és változásért kiált. Hihetetlen károkat okozhat, ha a Ferencváros elveszíti azt, amiben erős, mégpedig, hogy klubunknak az egész Kárpát-medencében vannak szimpatizánsai, szurkolói, nemzetösszetartó erőnk kétségbevonhatatlan. Tegnap ezt rúgták fel, erre mondtak nemet és járatták le a címerünket. Kötelességük lett volna odamenni és pár órát eltölteni a vendéglátókkal, ez fontosabb feladat mint akár egy esetleges győzelem. Nem a felső tízezer csapata vagyunk, hanem az egész nemzeté és mély károkat okozhat, ha ez tendencia lesz a klubunknál. Pár óra az életükből egy egész települést boldoggá tett volna, a fradizmus erősödik, így viszont inkább elfordulnak tőlünk.

Tegnap Nagyecseden ünnep volt, ahol mi voltunk a díszvendég, de sajnos mi inkább elrontottuk azt... Szégyellje magát a vezetőség és kérjen bocsánatot Nagyecsed településétől.

Jajj... majdnem megfeledkeztünk az egyik bábról :

Még az aláírást kérő gyerekektől is, akik mindössze ezért a mérkőzésért utaztak el Kárpátaljáról, rendőrsorfal védte a játékosokat... - SZSZJN

Magyar Kupa 3.forduló
2015.10.21.
NYÍREGYHÁZA - Vasas Budapest 1-1 (11-esek után 4-3)
2.300 - néző 


Magyar Kupa 3.forduló
2015.10.14.
Géderlak - DEBRECEN 0-3
1.000 - néző 


Magyar Kupa 3.forduló
2015.10.14.
Velence - ÚJPEST 1-2
400 - néző 


Magyar Kupa 3.forduló
2015.10.14.
Kozármisleny - Diósgyőr 1-0
500 - néző 


Magyar Kupa 3.forduló
2015.10.14.
Mezőhegyes - MTK Budapest 0-6
1.500 - néző 

(Azért többen voltak, mint a képen :) )

Ultras MTK :
Mezőhegyes-MTK 0-6, sorozatban a hatodik idegenbeli meccsünk.
Kellemes, korlátnak dőlve sörözős kupameccs az ország szélén, a legjobb 16 közé jutásért. A csapat megtisztelte azzal az ellenfelet, hogy komolyan vették a meccset és egy pillanatig sem álltak le - mondhatnánk, hogy ez alap kéne, hogy legyen, de rajtunk és a Fradin kívül egyetlen NB I-es csapat sem nyert ekkora különbséggel ebben a fordulóban.
A meccs előtt kisebb ünnepséggel búcsúztatták a helyiek visszavonuló csapatkapitányát, aki kissráckora óta MTK-szurkoló, most pedig a kedvenc csapata ellen fejezhette be a pályafutását.
A hazai oldalon megye1-es szinthez képest meglepő módon volt szervezett szurkolás, látszott, hogy nem csak erre az egy meccsre álltak össze. Jó vendéglátásban volt részünk, a meccs alatt és utána is a legnagyobb békében söröztünk együtt a hazaiakkal (pedig még csak regisztráció, vénaszkenner és névre szóló jegyek sem voltak...)
Az MLSZ-ben pedig ismét elgondolkodhatnának azon, hogy ha a kupa első fordulói a kis csapatok számára fociünnepet jelentenek, a vendégeknek pedig egy jó bulitúrát, akkor a legjobb időpont erre valóban a szerda délután 2 óra-e, nem lehetne-e keresni egy hétvégi időpontot rá.
Folytatás szombaton Felcsúton - az a falu harmad akkora, mint Mezőhegyes, valamiért mégis lett egy NB I-es csapatuk...