Magyar Labdarúgó NB I. - 16.forduló
Facebook , Twitter , VK , Forum
Haladás - Videoton 2-2
2.200 - néző

Szombathelyiek :
Fehérváriak :

RBD beszámoló :

Idei utolsó bajnoki túránk Szombathelyre vezetett. Ismerve a két tábor közötti ellentétet „kiemelten” készültünk a meccsre.

Az MLSZ-nek hála hideg téli időjárásban kell meccsre menni, elősegítve a családok stadioninvázióját. Feltehetjük a kérdést, hogy kinek jó az, hogy júliusban elkezdjük a bajnokságot, és a tavaszi fordulókat előrehozzuk decemberre? Hova sietünk? Mi az a halaszthatatlan dolog, ami miatt ennyi meccset kell az ősszel játszani, tavasszal meg sokkal kevesebbet? Mi lenne, ha idén mind a 4 csapatunk túlélte volna a nemzetközi kupákban a nyarat?Ezen kéne elgondolkozni, nem a rigmusok miatt büntetni!

A társaság közel ötven fővel már délelőtt találkozott Fehérváron, hogy bevegye a vasi megyeszékhelyt. Hétközben már zajlottak telefonbeszélgetések egy esetleges rögbimeccsről, ami a hazai csapat érdeklődésének hiányában sajnos elmaradt. Viszont U22-es csapatunknak sikerült összemérnie erejét a hazaiakkal (6 vs 6). Tiszta, korrekt meccsen 1 percen belül egyértelmű fehérvári győzelem született. Hatalmas gratula a mieinknek, elismerés a hazaiaknak a kiállásért! A városhatárban felvettek minket a kékek, érdemleges esemény már nem történt ezután.

A beléptetés ismét egy negyven perces folyamat volt egyeseknek, bár az MLSZ-nél mondhatják azt, hogy miért nem vette meg a jegyét elővételben, on-line a szurkoló…Nyomtatót is biztosítanak a háztartásokba? Ha már Miskolcon több ezer cigány kap laptopot, nekünk is ki lehetne lobbizni valamit a regisztráció helyett…

Mindenesetre az 5000 nézős Haladás mítosszal is lassan le lehet számolni, mert bár a hideg idő biztos távol tartott pár szurkolót, ( a célcsoport családokat biztosan) de a rangadóra elég kevesen voltak kíváncsiak, pedig a „bogaras kommentátor” így is behaluzott még pár ezer főt.

A vendégszektorban körülbelül 150-200 fehérvári figyelte csapatunk kilátástalan, elképzelés nélküli játékát. A szurkolásunk időnként nagyon jó és hangos volt, de ahogy a csapat, úgy mi is a második félidőre kicsit visszaestünk. Emberelőnyben kaptunk gólt, majd később 9 ember ellen sem sikerült behúzni a győzelmet. A szurkolók a meccs végén egyre erőteljesebben kezdték megtalálni Gomes edzőt, valljuk meg nem alaptalanul. Ha siet, még lehet utoléri Moniz urat valamelyik reptéren és megbeszélhetik mit basztak el. Nem sokan hullatnának érte könnyeket…

Az is érdekes, hogy három játékosunkon kívül többen nem érezték, hogy meg kellene köszönni a bíztatást a szétfagyott szurkolóiknak a vendégben…még az ún. saját nevelésű fiataljaink sem.

Vár még ránk a héten egy kupameccs, ahol nem várható fehérvári invázió, majd egy vasárnapi „szuperrangadó” a lassan középcsapattá szürkülő Ferencváros ellen. A mieink jelenlegi formáját látva nem bánnánk, ha leesne egy méter hó a héten, és csak tavasszal kellene lejátszani a meccset.
Hajrá Vidi! Álé RBD!
Bejegyzés értékelése