Magyar Labdarúgó NB1
2012.12.02.
Videoton - Újpest 1-1
3124 - Néző

20 éves a Red Blue Devils: 1992 decemberében maroknyi, fiatal Vidi szurkoló eldöntötte, hogy megalapítanak egy szurkolói csoportot. Mégpedig Fehérváron, a Királyok Városában, szakítva a a 80-as évek örökéül hagyott B-középpel...

Persze a kezdeti lelkesedést sok-sok dolog hátráltatta, legfőképpen csapatunk ’90-es években nyújtott teljesítménye, valamint egy komplett generáció kimaradása. De szerencsére mindig jöttek olyan impulzusok, melyek nemcsak a holtponton való átlendülésen segítettek át minket, hanem folyamatos fejlődést és növekedést eredményeztek. És 2 évtized elteltével itt vagyunk, és a Videoton nagy napjainak a részesei lehetünk.

A mérkőzésre már hetekkel ezelőtt elkezdtünk készülődni, hisz egy komoly kis pirotechnikai műsorral szerettük volna köszönteni a csoportot, és a csapatot. Mivel manapság a piro üldözendő dolog, csak egyetlen legális formáját választhattuk az előre telepített tűzijátékot, és egy régi tagunkat, aki ebben segített. Emellett megrendeltük az egyéb látványelemek alkotórészeit is, sajnos nem minden érkezett meg időben, így az utolsó napokban improvizálni kellett. No, de ne szaladjunk ennyire előre.

Napközben a Club 1941 előtt rendőrségi furgonok, és egy tűzoltó daru jelent meg, hogy egy kamerát szereljenek fel… mondhatni, nem éppen kedves gesztus a kukkolás. Mindenesetre azért szép számmal gyülekeztünk, ahogy a Készenléti Rendőrség emberei is, akik rossz néven vették a Genk elleni meccs hang gránátait és üvegzáporát. Ha 100 rendőr nem volt rajtunk, akkor egy sem. Bőszen igazoltattak több érkezőt is, így lengyel barátainkat, akik 20–an ismét ellátogattak hozzánk.

Természetesen a welcome-drinkek fogytak rendesen, így jó hangulatban indultunk meg a stadionhoz. Ez a jó hangulat mindössze 20 méterig, ha tartott, amikor is a túlpörgött zsekák a lakótelepek fele, kerülőúton akartak vinni minket. Itt szópárbaj, lökdösődés alakult ki a két fél között, mi közöltük, hogy bármit is akarnak, nem arra fogunk menni. Persze beígérték a verést, meg hogy mindenkit elvisznek, stb. Sőt! Volt egy Ninja-cop is, aki az arca elé húzott fekete csuklyától , talán Michael Dudikoffnak érezte magát, mert az emberek közé beugorva a tonfáját meglepően fürgén pörgette. Ha rúgott volna még egy pörgőt is, akkor tuti mindenki beszarik a röhögéstől… A végén azért csak a szokásos útvonalon mentünk énekelgetve…

A stadion közelében végül leakadtak rólunk a kullancsok, így amikor a nálunk lévő görögtüzek gyulladtak, a hangulat ismét jó lett, amit fokozott még a vendégszurkolókkal vívott verbális szópárbaj. Pár tűz elrepült feléjük, a rendőrök felé, ki tudja, hisz nagy volt a füst…

A csapatok kivonulásakor 20 Ördögfej emelkedett a magasba, valamint a 20-as szám is. Mindezeket fehér csíkok ölelték körül ( sajnos a piros és kék elemek nem jöttek meg időben, pedig az utolsó pillanatig várta a műhelyünk ezeket az elemeket.) Az Ultras Band egyik dalából idézve pedig ez volt a kiírásunk: Örök a Szenvedély – Együtt a Vidiért. A szektor előtt elhelyezett telepekből pedig a tűzijáték tette teljessé az élőképet.


Sajnos a mérkőzésen nem a csapatunk kezdett rakétákkal, így az ellenfelünk egy újabb fatális kapushibát kihasználva megszerezte a vezetést. Örültek is az éppen tüntető szurkolóik, ugrabugráltak egy kicsit, meg a hangjukat is kieresztették, bár nem sokáig tarthatott az örömük, hisz több kihagyott helyzet után azért kiegyenlítettünk az első félidőben még.

Ez a tény nálunk okozott jókedvet, pár lengyel srácnál pedig a félmeztelenre vetkőzést is elősegítette a Videoton-Rakówia dal éneklése közben.

A második játékrész elején pár kiírással üzentünk a szar magyar játékvezetőknek:

MLSZ! TEGYETEK IGAZSÁGOT BÍRÁITOK FELETT,MERT ELJÖN A NAP,AMIKOR MI FOGUNK ÍTÉLKEZNI...

A SZURKOLÓKKAL SZEMBEN ZÉRO TOLERANCIA! S A JÁTÉKVEZETŐKKEL SZEMBEN?

A FRADI SZÁMÁRA ÚJ STADIONRA VAN PÉNZ. JÁTÉKVEZETŐK KÉPZÉSÉRE MÁR NEM FUTJA?

A „hatalom csapata” státuszunk számunkra egyenlő a folyamatos bírói tévedésekkel a kárunkra: meg nem adott büntetők, jogtalan kiállítások, az edzőink folyamatos csesztetése, mondhatni üldözése. De a múlt héten Pápán konkrétan elcsalták a mérkőzést, és eljött az a pont, amikor kijelenthetjük, ebből elég.

A kiírások közben a vendégek fütyültek, feltehetően az ő értékrendjük mást mondat a számukra. De ne is álljunk le velük vitatkozni, hisz ott is egy 20 éves csoport van (csak most tüntet), és ők azok akik a hazai ultraélet Szent Gráljának a birtokosai. Mindent jobban tudnak, mindent jobban csinálnak, aki nem az ő útjuk szerint viselkedik ,azt kihúzzák az ultraélet nagy szabálykönyvéből…

Persze a meccs ment a maga módján, mi sokadszorra nem tudtunk mit kezdeni az ellenfelünk védekezésével, így jobb híján inkább a magunk szórakoztatására nyomtuk a dalokat, néha egy –egy beindulással , pogóval fűszerezve.

A meccs végén a csapat megköszönte a bíztatást, mi nekik ezt az őszt, és a havas esőben elázva indultunk vissza a Clubhoz. Itt-ott még az adóforintjaink felélői produkálták magukat, de lehet, hogy a hideg és az égi áldás már őket is elcsigázta kissé, mert már nem voltak olyan provokatívak, mint 2 órával korábban.

A lengyel srácokkal még ittunk egy kört, mielőtt elindultak volna, mi pedig készülhetünk a lisszaboni túrára!

Mindent egybevetve 20 éves fennállásunkat idén ősszel aktívan köszöntöttük, hisz mindenhol ott voltunk, ahol a csapat játszott. Még július közepén egy koreóval hirdettük Pozsonyban a magyarság ,a Vidi és az RBD nagyságát. A hazai mérkőzésen pedig a slovan tót szolgái csodálhatták a nemzeti színekbe öltözött stadiont, és a Történelmi Magyarország címerét. A Trabzonspor ellen több tonna konfettivel és óriási lelkesedéssel igyekeztünk kiszurkolni a továbbjutást, ami szerencsére sikerült is. A Sporting ellenében piros-kék kartonokkal írtuk ki a stadionban klubunk nevét és alapításának dátumát, míg ma egy összetett elemeket tartalmazó látvánnyal búcsúztunk a hazai meccsektől.

Persze rengeteg minden történt velünk még ezen az őszön, de egy biztos. 20 éve itt vagyunk, kitartunk és remélhetőleg a következő években is ezzel a lendülettel folytatjuk!

Hajrá Vidi! Álé RBD!
MLSZ! TEGYETEK IGAZSÁGOT BÍRÁITOK FELETT,MERT ELJÖN A NAP,AMIKOR MI FOGUNK ÍTÉLKEZNI...

A SZURKOLÓKKAL SZEMBEN ZÉRO TOLERANCIA! S A JÁTÉKVEZETŐKKEL SZEMBEN?

A FRADI SZÁMÁRA ÚJ STADIONRA VAN PÉNZ. JÁTÉKVEZETŐK KÉPZÉSÉRE MÁR NEM FUTJA?

20 éves az RBD


Koreó :


Koreó egy másik videón :


Újpestiek :


onroadfel.blogspot.com


Bejegyzés értékelése