Magyar Labdarúgó NB I. 2014/2015 - 7.forduló
Facebook , Twitter , VK , Forum
VIDI - UTE 2-0
4.650 
- néző

Székesfehérváriak :



Red-Blue Devils beszámolója :
7/7 , Váltsd ki a kártyát, újpesti váltsd ki a kártyát!

Klubunk NB1-es történetének egy újabb fontos állomásához érkezett; rekordokat állítunk fel a győzelmeket tekintve, valamint az NB1-ben legtöbbször az újpestiek ellen léptünk a pályára. 21 döntetlen mellett 37-37 győzelemmel rendelkezik mindkét csapat, bár az elmúlt 10 évben gyakorlatilag lemostuk a Dózsát.

A mérkőzés előtt az elmúlt hónapokban nem tapasztalt hatalmas rendőri készültség volt a városban, és a korai gyülekező nagyon jó hangulatban a szombat kiheverésével tellett. (bár egyesek „afterban” tolták a ráhangolódást.)

Sajnos az időjárás nem volt kegyes sem hozzánk, sem a játékosokhoz, hisz iszonyatos felhőszakadás zúdult délután a városra. Így vonultunk a stadion irányába - rommá is áztunk - és csak a lilák eső- és rendőrfüggönyön túli látványa hozott egy kis felélénkülést a számunkra.

A stadion környékén pár újpesti csoporttag eltévedt a parkolás során, amiből nekünk a yarddal akadt egy kis összezörrenésünk, de a kezdésre majd’ mindenki beért.

A stadionban egy félig megtelt vendégszektor, egy majdnem teli tribün, és egy majdnem teli hazai ultraszektor - 4650 néző ellőtt - indult el a vízi csata.

A felsőbbrendűségi kórból kigyógyíthatatlan lilák néha egész jó hangerővel dörrentek meg, míg nálunk is kezdetét vette az idei szezonban szokásos party-hangulat. A vendégek megpróbálkoztak egy „szarházi” kezdetű felelgetőssel, de tőlünk csak a „Váltsd ki a kártyát, újpesti váltsd ki a kártyát!” rigmust kapták meg, ami felzúdulást okozott számukra…de ha ők beszállnak a kártyapartiba, akkor mégis mit várnak? Talán az „egyszerűen kurvák vagytok” is leírja a summás véleményünket a kártyáról és róluk...

Eközben a pályán a csapatunk Juhász Roli és Nikó vezérletével elintézte a vendégcsapatot, és csak a kapusuknak köszönhetik, hogy nem lettek kitömve… Egyszerűen fantasztikus ez a teljesítmény és ez a közösség, élmény, hogy ilyen napoknak lehetünk részesei! Carillo mester nagyon összerakta ezt a társaságot, és most bánhatjuk igazán azt a másfél évet, amit Gomes edzővel kidobtunk a kukába…

A második félidőben már elállt az eső is, és a Nap is kisütött. Sóstó felett újra felragyog a fény – ahogy a dal is szól. Azt kívánjuk, hogy sokáig ragyogjon még ez a fény, hisz idén elbúcsúzunk ettől a szeretett stadiontól! Méltón fogjuk megtenni, ennyit ígérhetünk.

A meccs után pár autó útba lett igazítva, a vasútra igyekvő vendégek is kaptak volna a törődésből, ha a készenléti nem teszi ilyen hatékonyan a dolgát… És bár ezen a napon rommá áztunk, mégis úsztunk a boldogságban.

Mit hoz a holnap? Családok tízezreit a lelátókra? Megszűnő táborokat? Hangulattalanságot? Egy biztos: ezrek álmát, szenvedélyét és életét keseríti meg a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Hajrá Vidi! Álé RBD!





Újpestiek :

Viola Fidelity :
Mi történik Felcsút alsón?

Miközben megy a levelezés, egyeztetés, hogy utcára kellene menni közösen az MLSZ döntései a szurkolói kártya ellen. Mi történik az akadémia fiók csapatánál? Persze gondolom a fórumokon, közleményekben, okos írásokban már jól megy a tiltakozás. Viszont élesben. Mikor a bajnokság topp büntetést begyűjtő tábora érkezik. Akik egész idényben milliókkal terhelik a klubjukat az MLSZ ellenes szurkolással. Akkor idáig a Videoton ultári az egyetlenek akik nem szálltak be a felelgetősbe. Nyilván egység van. Nem a többi ultrával az országban. Hanem a strómannal. A Felcsúti Döbrögi zugügyvéd strómanjával. Vele nagy az egység. Mikor véletlenül a Fidesz kis csapatánál tolják el a szurkolói regisztrációt, kártyát decemberig. Működik a mutyi. Valamit valamiért. De miért kell nyíltan a pofánkba dobni, hogy menjünk regisztrálni? Ti is regisztráltok. Csak ti az irodák mélyén. Az egyezségeben, az alkukban, megállapodásokban, a körön kívüli játékban. nevezzük nevén. Az árulásban. Nem elég, hogy megegyeztetek. Még büszkék is vagytok. Így bele ordítjátok az arcunkba. Veletek kellene felvonulni? Egységet alkotni? Szerintem nem. De egyet ígérhetek. A törökök is elhúztak 300 év után, a Szovjetek is kivonultak (mondjuk nektek kedves volt az ideológia...majd ott is váltottatok, mert jobban feküdt a nemzeti). A Fidesz sem marad örökké. Mondhatjuk az Újpest évszázad óta nagy csapat. Ma is. Ha nem hiszitek, nézetek meg a 100%os csapatotokra hányan kíváncsiak. Hány megyei fiatal szeretne olyan ultra lenni mint ti? Semennyi. Eredmény nő, a tábor fogy. Csak már a kerítésig tudjátok elordítani, hogy fieszta. Az Újpest akkor is ott lesz, amikor a strómanotok külföldre távozik. Nem lesz politikai háttér. Akkor kis csapatból lesztek semmi csapat. Mi ott leszünk és majd kiabáljuk, váltsátok ki a kártyát. Mind a három szurkolótoknak aki marad...




Képek : www.rbd.ultras.hu ,Hungarian Ultras ,Réti Zsolt