300 km-re játszották a mérkőzést Szlovéniában Muraszombaton (Murska Sobota). Körülbelül 800 ferencvárosi szurkoló kísérte el a csapatot.
A mérkőzés elején összecsaptak a rendőrökkel ,sokallták a jegyárat ami 3000 FT (10€) volt ,szurkolók állítása szerint ez eredményes volt mert többen ingyen mentek be. Bár a könnygázt nem úszták meg. :)



A Leeds United-FTC összecsapást megelőzően a rendőrökkel szurkolóink összetűzésbe keveredtek a muraszombati stadion vendég bejárójánál, amely dulakodás alkalmával az egyik helyi rendőr I. Attilát (25) meglökte, aki elesve beverte a fejét egy kiálló betontömbbe. Attila feje - aki egyébként a budapesti FradiBusszal érkezett a meccsre - 3-5 cm hosszan szétnyílt. Tarajt (becenév) még a helyszínen ellátták, de akkor még nem titulálták komolyabb sérülésnek az esetet. Út közben hazafelé, Attila rendkívül rosszul lett, szenvedett a fájdalomtól és az ájulás keringette. Ennek fényében az autópálya egyik pihenőhelyénél kihívtuk a mentőket, akik segítőkészen gyors ellátást biztosítottak Neki és az egyik helyi kórházba szállították. Tarajt egyelőre nem értük el, miután telefonja lemerült még a túra során, viszont azt megtudtuk, hogy benn kellett tartani a kórházba, így nem jöhetett haza még ma reggel sem. Bármit is megtudunk, azonnal értesítünk mindenkit. Addig is: JOBBULÁST TARAJ, VELED VAGYUNK! (Fradibusz)








Szurkolás :


Összefoglaló :


Egyik szurkoló szemszögéből :)
Ma reggel 07-kor indultunk Muraszombatba, hogy megnézzük a csapatot. Kemény túrának ígérkezett, a szlovénok elég kemények és persze furfangosak (életükben nem vettek részt háborúban, a dél-szlávból is ügyesen kimaradtak, szurkolóik is ugyanilyen bátrak és erősek, néhány éve a Videoton szurkolói felett is fényes győzelmet arattak).
Szóval egy ilyen durva helyre mentünk, 3 kocsival. A határátkelés is kalandos volt, kb. 120-szal törtünk át a kordon helyén. Ha lett volna, letaroljuk, itt már fényes győzelmet arattunk.
Az útról sokat mondani nem tudok, énekeltünk-daloltunk-zsidóztunk, a szokásos. Megérkeztünk, itt kezdődtek a bajok. Az egyik ávós kérte a jegyet. Milyen jegyet te életképtelen xar? Ezt a kérdést tettük fel neki, magyarul. Nem értette. Vagy csak kamuzott? Nem tudom, de azért lerúgtuk. Bent már jobb volt a szitu, elég jó hangulat uralkodott, sör volt és a WC is jó állapotban üzemelt, egész sokáig állt ellen a második győzelmünknek, amit természetesen azért kivívtunk!
A meccs olyan 8 perce ment, amikor megérkeztek az angolok. Be voltak nyomva, az egyik koma elkezdett mutogatni. Ez robbantotta ki a trét! Az kamu, hogy eszközökkel mentünk, az ütő az sportszer.
Elindultunk, erre 8-10 ávós elénk állt. Azért álljon meg a menet! Ez nem erről szól. Most akkor lehet élvezni a meccset vagy nem?
Egyébként a létesítmény nem volt túl jó állapotban. A képen is látszik, hogy az egyik tagunk éppen a füvet vizsgálja, a játéktér nem igazán volt alkalmas a futballra. Ezért azt a javaslatot tettük, hogy meccs helyett legyen karate óra. Mivel mindannyian gyakorló buddhisták vagyunk, a rendőrség ezt engedélyezte. Azonban itt voltak azért belső ellentétek, mert a brigád másik része inkább bakot akart ugrani, ez is látható a fotón.
A kép jobb szélén az egyik szenszej éppen bemutatja a figurát, maradtunk a karaténál. Ez szerintem nem bűn, bár a szoclib média szerint az.
A meccset egyébként megnyertük, minimális előnnyel ugyan, de jók voltunk.