A DVSC történetének legnagyobb sikere, a Bajnokok Ligája főtáblájára jutása után hatalmasat ugrott a labdarúgás statisztikáival és történetével foglalkozó szervezet, az IFFHS klubvilágranglistáján.

Volt idő, amikor a Lokit a világ 86. legjobb klubjaként tartották számon - írja a dehir.hu. Idén a DVSC-Teva hatodjára lett magyar bajnok, megnyerte a Magyar Kupát, s ez hamar meglátszott az IFFHS összeállításában is. Júniusban a Loki 69 helyet javítva feljött a 300. helyre, s a hazai csapatok közül már csak a Paks volt előtte (296.), a Videoton akkor lecsúszott a 322. pozícióba, a Fradi pedig lemaradt a listáról. A dehir.hu szerint a legfrissebb, júliusi listán végre helyreállt a világ rendje, ezen már a Debrecen a legjobb magyar klub. Szakályék a 296. helyet csípték meg holtversenyben például a Fiorentinával. A 400-as világranglistán még két magyar csapatot találunk, a Videoton a 320-adik, a Paks a 396-odik.

 Érdekesség, hogy a Loki megelőzte a leghíresebb és legjobban fizetett egykori lokista, Dzsudzsák Balázs jelenlegi csapatát, a Dinamo Moszkvát.

(Forrás : dvsc.hu)
Bejegyzés értékelése